IIHF julkaisi perusteet Naisleijonien hylätylle maalille – tämän takia osuma hylättiin

IIHF julkaisi perusteet Naisleijonien hylätylle maalille – tämän takia osuma hylättiin

Kansainvälinen jääkiekkoliitto, IIHF, julkaisi tiedotteen sunnuntaina kohahduttaneesta tilanteesta, jossa Naisleijonien jatkoaikamaali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

IIHF:n mukaan osumaan hylkäämiseen löytyi perusteet ja videotuomari teki täysin oikean ratkaisun. Kansainvälinen jääkiekkoliitto katsoo, että Jenni Hiirikosken kontakti USA:n maalivahtiin ei ollut tahaton, vaan kyseessä oli maalivahdin estäminen.

– Suomen tekemä jatkoaikamaali hylättiin, koska tilanteessa oli ei-tahaton kontakti maalivahdin kanssa, tiedotteessa kerrotaan.

Hyökkäävän joukkueen pelaaja, joka on pelitilanteessa ei-tahattomassa kontaktissa maalialueen ulkopuolella olevan maalivahdin kanssa, tuomitaan pieni rangaistus estämisestä. Mikäli tilanteessa syntyy maali, niin sitä ei hyväksytä, tiedotteessa todetaan.

Samalla julkaisussa todetaan, että tuomarit olivat antaneet USA:n maalivahdille kahden minuutin jäähyn kampituksesta ja tuota tuomiota ei ollut mahdollisuutta muuttaa videotuomarin toimesta. Näin ollen se jäi voimaan, vaikkakin maali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Lue myös:

IS: Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen latoi kovaa tekstiä MM-kisojen tuomareista – ”Tämä on sairasta!”

Presidentti Sauli Niinistökin otti kantaa Naisleijonien hylättyyn maaliin – ”Ei oikein aukea”

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut