Yksi kuoli ja 21 haavoittui Super Bowl -juhlissa – fanit taklasivat yhden epäillyistä ampujista

Super Bowl -juhlien ampumatapaus

Kansas City Chiefs juhli faniensa kanssa toista perättäistä Super Bowl -titteliä, mutta juhlat saivat kamalan ja kuolettavan käänteen.

Ainakin yksi ihminen on kuollut ja 21 haavoittunut ampumisessa Kansas City Chiefsin Super Bowl -voittoa juhlistaneen paraatin yhteydessä keskiviikkona.

Tiedot uhriluvusta ovat tarkentuneet ja nousseet torstaiyön aikana. Viranomaisten mukaan haavoittuneiden joukossa on useita lapsia. Children’s Mercy -sairaalan edustajan mukaan ainakin yhdeksää lasta hoidettiin ampumisesta johtuvien vammojen takia.

Kaikkiaan sairaalassa oli hoidettavana torstaiyönä 12 ihmistä, joiden joukossa oli 11 lasta ja yksi lapsen vanhempi. Viranomaisten mukaan kaikista ampumisessa haavoittuneista ainakin kahdeksan on kriittisessä tilassa. Muita hoidetaan lievempien ampumahaavojen takia, mutta osan tilaa kuvaillaan vakavaksi.

Lasten vammojen vakavuudesta ei ollut heti tarkkaa tietoa. Viranomaisten mukaan laukaukset ammuttiin siinä vaiheessa, kun Chiefsin fanit olivat lähdössä Union Stationilta.

Sosiaaliseen mediaan levisi nopeasti kuvaa siitä, miten Chiefsin fanit pyrkivät taklaamaan epäiltyjä ammuskelijoita onnistuen myös pysäyttämään ainakin yhden heistä. Poliisi on ottanut kiinni kolme ihmistä, joiden osuutta tapahtumiin selvitetään.

Rohkeat fanit taltuttivat Super Bowl -juhlien epäillyn ampujan:

Katso myös: UFC-ottelu päättyi kivuliaaseen tapahtumaketjuun – Sormi silmään ja kolme potkua kasseille


Joukkueet: