Huuhkajille kirvelevä tappio maalijuhlien päätteeksi – tämä lohkon tilanne on nyt

Suomi Huuhkajat Bosnia Nations League - Pallomeri.net

Huuhkajat pelasi tiistai-iltana runsasmaalisen ottelun Bosnia-Hertsegovinan vieraana, mutta joutui lopulta taipumaan tappioon.

Ottelun avauspuoliaika tarjosi tapahtumia yllin kyllin, sillä Miralem Pjanic vei isännät johtoon jo viidennellä peliminuutilla, mutta vain viitisen minuuttia myöhemmin Teemu Pukki toi osumallaan Suomen tasoihin.

Benjamin Källman vei Suomen johtoon 18. minuutilla, mutta vajaan puolen tunnin kohdalla Edin Dzeko toi kotijoukkueen tasoihin. Samainen mies vastasi tunnin pelin kohdalla 3-2-osumasta, ja nämä olivat myös ottelun loppulukemat.

Jossiteltavaakin jäi, sillä avausmaaliin johtanut rankkarituomio oli varsin kevyt, ja Dzekon 2-2-tasoitusmaali puolestaan ehdittiin jo hylkäämään paitsiona, mutta useamman minuutin kestänyt videotarkastus käänsi tuomion lopulta Bosnia-Hertsegovinan hyväksi.

Kun neljän pelin rykäisy on nyt takana, lohkon piikkipaikalla majailee 8 pisteellään Bosnia-Hertsegovina. Montenegro on toisena 7 pisteellä ja Suomi puolestaan kolmas kerättyään neljä pistettä. Lohkon jumbona majailee Romania, jonka kolme pistettä tulivat voitolla Suomesta.

Nations Leaguen päätösottelut ovat edessä syyskuussa. Lohkovoitto on todella arvokas, sillä voittaja saa suoran paikan EM-jatkokarsintoihin ja nousee samalla myös parempaan koriin EM-karsintalohkojen arvonnassa.


Joukkueet: