Huuhkajilla kaikki omissa käsissä – tässä skenaariot jatkopaikkaan

Huuhkajilla Sveitsi Bulgaria-Suomi Huuhkajat teemu pukki Huuhkajien
Kuva: Getty Images

Huuhkajilla on edessä yksi historiansa suurimmista illoista tiistaina 16. marraskuuta, kun Helsingin Olympiastadionille saapuu vieraaksi Ranska.

Suomi haki huikaisevan voiton lauantaina Bosniasta, kun loppunumerot kirjattiin Huuhkajille 3-1. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomella on kaikki omissa käsissä.

Lohkovoiton varmistaneella Ranskalla ei ole mitään panosta Helsingissä, mutta sen sijaan Suomella on kaikki pelissä. Mikäli Huuhkajat voittaa Ranskan, niin jatkokarsintapaikka on varma.

Jos voittoa ei irtoa, niin katseet kääntyvät Bosnian ja Ukrainan väliseen otteluun. Mikäli Bosnia voittaa tai pelaa tasapelin, niin Suomen jatkokarsintapaikka varmistuu huolimatta Ranska-pelin tuloksesta. Jos taas Ukraina voittaa, niin Suomen on käytännössä voitettava Ranska.

Vaihtoehtoinen mahdollisuus on kuitenkin se, että Ukraina voittaa Bosnian yhdellä maalilla ja vastaavasta Suomi pelaa Ranskan kanssa tasan tehden yhtä monta maalia kuin Ukraina. Jos kuitenkin Ukraina voittaa yli yhdellä maalilla, niin Suomelle riittää ainoastaan täysi pistepotti tiistain kotiottelusta.

Tiivistetysti:

Suomi voittaa Ranskan – pääsy MM-jatkokarsintaan

Suomi pelaa tasan – pääsy jatkokarsintaan, jos Ukraina voittaa yhdellä maalilla ja Suomi tekee yhtä monta maalia Ukrainan kanssa.

Suomi häviää Ranskalle – pääsy jatkokarsintaan, jos Ukraina ei voita Bosniaa.

Ukraina voittaa Bosnia – Suomi tarvitsee voiton päästäkseen jatkokarsintaan