Tältä näyttää Huuhkajien tilanne EM-kisapaikan suhteen

Tältä näyttää Huuhkajien tilanne EM-kisapaikan suhteen

Suomi pelasi tiistaina neljännen EM-karsintaottelunsa ja nappasi jo kolmannen voiton. Myös muut ottelut päättyivät Huuhkajien kannalta suotuisasti.

Samaan aikaan, kun Suomi haki 2-0-vierasvoiton Liechtensteinista, Italia nousi 0-1-tappioasemasta 2-1-voittoon Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Todellinen yllätys nähtiin J-lohkon kolmannessa ottelussa, kun Armenia haki 3-2-vierasvoiton Kreikasta.

Tämä tarkoittaa sitä, että neljän pelatun kierroksen jälkeen Italialla on täydet 12 pistettä, Suomella 9 pistettä, Armenialla 6 pistettä, Kreikalla sekä Bosnia-Hertsegovinalla on kummallakin 4 pistettä ja Liechtenstein on nollissa.

Otteluita on jäljellä kuusi kappaletta, lohkon kaksi parasta etenevät suoraan MM-kisoihin.

Kotimenestys veisi lähelle kisapaikkaa

Perinteisesti kisapaikkaan on riittänyt 18-20 pistettä, mutta myös pienemmällä pistesaaliilla on kisoihin edetty. Yleisesti 20 pistettä pidetään kuitenkin rajana, että kisapaikka olisi ”varma”.

Suomella on edessään vielä kotipelit Kreikkaa, Italiaa, Armeniaa ja Liechtensteinia vastaan, joten kolme voittoa niistä nostaisi Huuhkajat jo kisapaikan kynnykselle 18 pisteeseen. Tämän lisäksi ohjelmassa on vielä vierasmatkat Bosnia-Hertsegovinaan sekä Kreikkaan.

Seuraava ottelu Huuhkajilla on edessä 5. syyskuuta, kun vieraaksi saapuu Kreikka. Matsit juuri Kreikkaa vastaan ovatkin todellisia ”kuuden pisteen otteluita”. Todella tärkeää olisi myös ryövätä edes yksi piste lokakuun vierasottelusta Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Karsinnat päättyvät Suomen osalta 18. marraskuuta pelattavaan vierasotteluun Kreikassa.

Toki täytyy muistaa, että Suomi on jo tässä kohtaa vain kahden voiton päässä EM-kisapaikasta, sillä portti kisoihin voi aueta myös ensi keväänä Nations Leaguen pudotuspelien kautta.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut