Tässä Huuhkajien mahdolliset vastustajat jatkokarsintoihin – arpa voi heittää karun skenaarion

Huuhkajat Lukas Hradecky Olympiastadionilla Huuhkajien
Kuva: Getty Images

Huuhkajien toive EM-kisoihin selviämisestä lepää keväällä pelattavien jatkokarsintojen puolella, missä reitti voi olla todella tuskainen.

Huuhkajat ei onnistunut syksyllä toivotusti, joten lohkosta EM-kisapaikan nappaaminen jäi haaveeksi. Jalkapallon EM-kisat 2024 ovat varmasti monen pelaajan unelma, joten kaikki mahdolliset kivet käännetään, jotta se lopulta irtoaisi. Tässä kohtaa esiin astuu kevään jatkokarsinnat, jonne Suomi on jo lunastanut paikan Kansojen liigan menestyksen ansiosta.

Huuhkajien mahdollinen reitti tuolla on kuitenkin auki, sillä Suomen maajoukkue voidaan arpoa A-polulle, joka olisi todella ikävä kaikkineensa. Sen sijaan B-polulla reitti olisi astetta helpompi.

Maanantaina pelattava Ukrainan ja Italian välinen koitos näyttää jo isosti suuntaa, koska jo Italia joutuu jatkokarsintaan, niin se ottaa automaattisesti paikan A-polulta. Tämän jälkeen Suomi olisi varmasti B-polulla. Jos kuitenkin Ukraina tippuu jatkokarsinnan puolelle, niin maa on samalla viivalla Islannin ja Huuhkajien kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että näistä kolmesta maasta yksi arvotaan A-polun puolelle.

Jos se on Suomi niin se tarkoittaa sitä, että ensimmäiseksi vastassa olisi vieraskentällä joko Puola tai Wales. Jos Suomi kohtaa Walesin niin toinen pari olisi Puola-Viro, josta voittaja olisi mahdollinen finaalivastustaja Huuhkajille. Jos puolestaan Suomi kohtaa Puolan, niin se tarkoittaisi sitä, että Wales on ohittanut päätöskierroksella Kroatian, joka tippui jatkokarsintaan. Tällöin toinen pari olisi Kroatia-Viro.

Sen sijaan B-polun puolella Suomi saisi vastaansa ensimmäisellä kierroksella Bosnia ja Hertsegovinan vieraskentällä. Mikäli jatkokarsintaa olisi joutunut Italia, niin B-polun toinen pari olisi Israel-Islanti, josta voittaja olisi mahdollinen finaalivastustaja Suomelle.

Jos taas Ukraina on jatkokarsinnassa, niin toisessa parissa Islannin sijaan saattaa pelata myös Ukraina, mikäli Islanti olisi joutunut arvonnassa A-polun puolelle.

Alla todennäköisimmät vaihtoehdot Huuhkajien jatkokarsintaan


Joukkueet: