Uutuuskirja: Tim Sparv suuttui Markku Kanervalle ennen Huuhkajien historiallista voittoa

Uutuuskirja: Tim Sparv suuttui Markku Kanervalle ennen Huuhkajien historiallista voittoa

Huuhkajien tien kohti historiallista EM-kisapaikkaa kertova kirja paljastaa mielenkiintoisen tapauksen ratkaisevan ottelun taustalta.

Tiistaina julkaistu uutuuskirja Me mennään kisoihin kertoo Huuhkajien matkasta kohti suurta unelmaa EM-kisoista. Matkalle mahtuu myös pelien ulkopuolisia tapauksia, joista yksi mielenkiintoisimmista sattui ratkaisevan Liechtenstein-pelin alla.

Suomi lähti otteluun valtaisana ennakkosuosikkina täyden kotistadionin edessä, joten historiallisen EM-kisapaikan varmistumiseen valmistauduttiin hiljaa myös joukkueen keskuudessa.

– Sanoin Rivelle (päävalmentaja Markku Kanerva) ja Lennulle (joukkueenjohtaja Lennart Wangel), että juhlasuunnitelmista puhutaan vain minulle. En halunnut, että muu joukkue ajattelee niitä, vaan keskittyy peliin, Huuhkajien kapteeni Tim Sparv kertoo kirjassa.

Kanervalla oli juhlimisesta kuitenkin vahva kanta, jonka hän halusi tehdä joukkueelle selväksi jo ennen Liechtenstein-ottelua. Kanerva kantoi murhetta karsinnat päättävästä Kreikka-peli, joka voisi mennä aivan läskiksi, jos juhliminen venyisi liian pitkälle.

Kanervan linjauksesta kertoo kirjassa Sparvin lisäksi myös joukkueen apuvalmentaja Mika Nurmela.

– Etukäteen oli vähän hassu tilanne, koska ei saanut valmistautua juhlimaan, mutta samalla oli pakko. Edellisen päivän palaverissa Rive oli sanonut, että kaikki ottavat siviilivaatteet mukaan, Teatterissa voidaan juhlia puoli kahteen asti ja sitten lähtee bussi hotellille, Nurmela kertaa.

Kanervan linjanveto meni Sparvin ihon alle.

– Suutuin Rivelle, kun hän kertoi siitä aiemmin viikolla. Jos pääsemme EM-kisoihin, ei aikuisille ihmisille voi sanoa kotiintuloaikaa, Sparv näkee.

Pelaajat kävivät asiasta kuumana, mutta Nurmela sai pelaajille jäitä hattuun.

– Eihän Rive voi sanoa pelaajille, että olkaa miten vain. Hän ei halunnut, että pojat hajaantuvat kaupungille vaan halusi joukkueen pysyvän kasassa. Jotkut pelaajat tulivat valittamaan minulle siitä, mutta sanoin heille, että ottakaa rauhallisesti, asioilla on tapana järjestyä.

Kun bussi lähti Teatterin edestä takaisin Kalastajatorpalle sovitussa aikataulussa, vain neljä joukkueen taustahenkilöä istui kyydissä.

– Lopulta Rive sitten sanoikin Teatterissa, että jäädään tänne. Hänellä oli pelisilmää siinä tilanteessa. Saatiin olla ulkona pitkään ja juhlia oikein kunnolla, Sparv paljastaa.

Tsekkaa myös: Vaasan Sport jysäytti viisi uutta hankintaa – Jonne Virtanen ja Niclas Lucenius tarttuivat haaviin

Jaa tämä:

Joukkueet:

Aiheeseen liittyvät julkaisut