Video: Taktinen kuvakulma paljastaa – Huuhkajien historiallinen maali oli koko joukkueen taideteos

Huuhkajien maali tactical view / Pallomeri.net

Joel Pohjanpalo teki Huuhkajien arvokisahistorian avausmaalin, mutta taktinen kuvakulma osoittaa, että maali oli koko joukkueen yhteistyötä.

Huuhkajien dramaattinen EM-kisojen avausottelu päättyi traagisten vaiheiden jälkeen 1-0-voittoon Tanskan Christian Eriksenin karmaisevan sairaskohtauksen viedessä suurimman huomion.

Tapahtumien traagisuuden ja historiallisuuden alle hukkui myös se, että kuinka tavattoman upea Joel Pohjanpalon tekemä Suomen arvokisahistorian ensimmäinen maali lopulta olikaan.

Mainos alkaa

Sosiaalisessa mediassa lähti sunnuntaina leviämään video, joka on napattu tv-lähetyksen taktisesta kuvakulmasta ja klippi näyttää erittäin osuvasti kuinka maali syntyi.

Huuhkajien kisahistorian avausmaali lähti lyhyenä annetusta maalipotkusta, josta alkoi yhdentoista perättäisen syötön ketju, jonka aikana kymmenen pelaajaa koski palloon ja heistä viimeisenä Pohjanpalo pääsi siis puskemaan pallon sisään.

Vain toppari Daniel O’Shaugnessy jäi ilman pallokosketusta maalin rakentelussa, jossa oli monta loistavaa oivallusta. Ensimmäisenä voisi nostaa esiin sen, kuinka toppareista keskimmäinen, eli Paulus Arajuuri nousee keskikentän pohjalle tukemaan pelin avaamista.

Myös Glen Kamaran jälkimmäinen pallon haltuunotto ja tanskalaispelaajan harhauttaminen hivelee silmää, sillä tästä liikkeestä kaikki oikeastaan kunnolla käynnistyy.

Erityismaininnan voi antaa myös sille, kun Teemu Pukki saa pallon rangaistusalueelle ja imee itseensä peräti neljä Tanskan pelaajaa ennen kuin hän palauttaa pallon Jere Uroselle, jonka jalasta lähtee seuraavaksi keskitys, jonka Pohjanpalo pistää sisään. Maalia voi siis huoletta kutsua koko joukkueen todelliseksi taideteokseksi.

Huuhkajien historiallinen 1-0-maali syntyi koko joukkueen yhteistyönä:

Katso myös: Video: Huomasitko tämän tv-lähetyksessä? – Huuhkajien joukkueelta mahtava ele, kun Tanska saapui jatkamaan peliä


Joukkueet: