SE ON SIINÄ! – Huuhkajat kaatoi Liechtensteinin ja varmisti EM-kisapaikan

Huuhkajat em-kisapaikka 2020 - pallomeri.net

Huuhkajat teki sen, mitä piti. Liechtenstein kaatui Helsingissä perjantai-iltana ja Suomi varmisti paikkansa vuoden 2020 EM-kisoihin.

Ratkaiseva karsintaottelu oli täysin sinivalkoisen kotijoukkueen hallintaa ja pallo saatiinkin jo kertaalleen maaliin melko alussa Pyry Soirin toimesta, mutta osuma hylättiin paitsion johdosta.

21. minuutilla Jasse Tuominen vapautettiin läpiajoon ja pallo oli jälleen Liechtensteinin maalissa. Tällä kertaa lippu pysyi alhaalla ja Suomi siirtyi 1-0-johtoon. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Mainos alkaa:

Toisella jaksolla pelin yleisilme ei juurikaan muuttunut vaan Suomi hallitsi kenttätapahtumia totaalisesti, ja Tuominen oli heti ensimmäisellä minuutilla jälleen pahanteossa, mutta hänen yrityksensä osui tolppaan.

Sukupolvien unelma muuttuu todellisuudeksi – Huuhkajat EM-kisoihin

Helpottava 2-0-maali saatiin lopulta rangaistuspotkusta reilun tunnin pelin jälkeen, kun Soiri kaadettiin boksissa ja Teemu Pukki painoi pilkun varmasti sisään.

75. minuutilla sama mies pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä 3-0 – ja näihin numeroihin historiallinen ottelu myös päättyi.

Voitolla Suomi nousi 18 pisteeseen, mikä riittää varmuudella lohkon kakkossijaan ja EM-kisapaikkaan. Karsintoja on kuitenkin jäljellä vielä yksi ottelu; Suomi kohtaa vierasottelussa maanantaina Kreikan.

Niin ja mikäli joku sitä ei vielä tiennyt – arvokisapaikka on Suomelle historian ensimmäinen.

Tsekkaa myös: Jalkapallon EM-kisat 2020: Otteluohjelma, pelisysteemi ja joukkueet


Joukkueet: