HS: Huuhkajat haluaa pelata Olympiastadionilla – ilmassa vielä monta kysymysmerkkiä

Huuhkajien Huuhkajat kesäkuu 2019 Urheilukalenteri

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoo Helsingin Sanomille, että Huuhkajat haluaa pelata Olympiastadionilla, mutta matkassa on mutkia.

Helsingin Sanomat uutisoi, ettei Suomen Palloliitto tiedä täysin varmasti, aloittaako Huuhkajat syksyn Kansojen liigan urakkansa Olympiastadionilla. Lisäksi epäselvää on, pääseekö Kansojen liigan otteluihin yleisöä.

– Tarkoitus on, että syksyn pelit ovat Olympiastadionilla. Tahtotilamme on, että ne ovat siellä, mutta eri juttu on, onko yleisöä paikalla, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoo lehden haastattelussa.

Stadion on nyt määrä luovuttaa Helsingin kaupungille 31. heinäkuuta, vaikka luovutuspäivän piti olla kesäkuun lopussa. Sähkötyöt ovat siirtäneet luovutuspäivää. Stadionin yli 300 miljoonaan euroon kipuava perusparannus- ja uudistusremontti alkoi vuonna 2016. Hankkeen oli alun perin määrä olla valmis 2019.

Mainos alkaa

Huuhkajat kohtaa Kansojen liigan kotiavauksessaan Walesin 3. syyskuuta. Bulgariaa Suomi isännöi 11. lokakuuta ja Irlantia kolme päivää myöhemmin.

– Meille olisi tärkeää, että Olympiastadionilla olisi pelejä. Myös tulevia MM-karsintoja ajatellen olisi hyvä, että saisimme Olympiastadionille jo nyt kotiluolatunnelmaa ja yleisöä. Ykköstoiveemme on ilman muuta pelata syksyllä Olympiastadionilla, Lahti tähdentää.

Suomen hallituksen asettamat kokoontumisrajoitukset poistuvat näillä näkymin lokakuussa, jos koronavirustilanne etenee suotuisasti. Syyskuussa Huuhkajien peliin voidaan ottaa yleisöä, kunhan esimerkiksi turvaetäisyydet ovat kunnossa.

Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen, sillä kyseessä on Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n alainen tapahtuma.

– Käsittääkseni Uefa päättää, mitä Kansojen liigan syyskuun pelien yleisöjen suhteen tehdään. Tietysti toivomme, että peleihin saisi ottaa yleisöä kotimaisten viranomaismääräysten mukaisesti. Lähetimme Uefalle kirjeen, jossa toivoimme, että kansalliset koronatilanteet otettaisiin huomioon, Lahti sanoo.

Mikäli Olympiastadionilla ei syystä tai toisesta pelata, todennäköisin korvaava pelipaikka on Ratinan stadion Tampereella tai Turun Veritas-stadion.

Lue myös: Veikkausliiga-pelaajalle neljän vuoden vankeustuomio – tuomittiin muun muassa törkeistä raiskauksista


Joukkueet: