Huuhkajat palaa Ylen kanaville vuodesta 2022 alkaen pitkällä sopimuksella

Tim Sparv Huuhkajat / Pallomeri.net

Yle tiedottaa, että Huuhkajat palaa jälleen heidän kanavilleen vuodesta 2022 lähtien. Sopimuksen kesto on kuusi vuotta.

Yle tiedottaa solmineensa merkittäviä jalkapallon esitysoikeussopimuksia tuleville vuosille. UEFA:n kanssa solmittuun sopimuksen suurin anti on luonnollisesti se, että Huuhkajat palaa Ylen kanaville.

Sopimukseen siis kuuluvat Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen EM- ja MM-karsintaottelut, Kansojen liigan ottelut sekä harjoitusottelut vuosina 2022–2028.Samalla Yle varmisti esitysoikeudet jalkapallon miesten EM-lopputurnauksiin vuosina 2024 ja 2028. Suomen jalkapallomaajoukkueen ottelut näkyivät Ylellä vuoteen 2017 asti, kunnes karsintaotteluiden oikeudet siirtyivät Viasatille.

– Julkisen palvelun yhtiönä meille on tärkeää saada tarjota kansalaisille yhteisiä hetkiä ja suuria elämyksiä. Nyt olemme varmistaneet, että suomalaisille tarjotaan näitä hetkiä aina vuoteen 2028 asti, kun Yle välittää Huuhkajien matsien lisäksi viidet jalkapallon arvokisat, toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila Ylen tiedotteessa.

Mainos alkaa

– Olemme hyvin iloisia siitä, että yhteistyömme Ylen kanssa jatkuu. Yle on Uefan pitkäaikainen kumppani, jolla on laajaa kokemusta jalkapallokisojen välittämisestä, kommentoi puolestaan UEFA:n markkinointijohtaja Guy-Laurent Epstein.

Nyt saatujen esitysoikeuksien lisäksi Ylellä on oikeudet kesältä 2020 ensi vuodelle siirtyneisiin jalkapallon miesten EM-kisoihin sekä myöskin vuodella eteenpäin siirtyneisiin jalkapallon naisten EM-kisoihin vuonna 2022. Lisäksi Ylellä on oikeudet jalkapallon miesten MM-kisoihin 2022.

– Olen erittäin iloinen, että pystymme tällä merkittävällä hankinnalla tarjoamaan Huuhkajille pitkäaikaisen kodin ja jatkamaan hienoa arvokisaputkeamme lajissa, jonka suosio Suomessa kasvaa, sanoo Ylen urheilun esitysoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

Tsekkaa myös: Video: Marcus Forss kuritti Valioliiga-jengiä Englannin Liigacupissa


Joukkueet: