Huuhkajat taistelee tiukasti jatkopaikasta – tässä mahdolliset skenaariot

Suomi Huuhkajat huuhkajien
Kuva: Getty Images

Huuhkajat aloitti EM-kisat 1-0-voitolla Tanskasta, mikä tarkoittaa sitä, että mahdollisuudet jatkopaikkaan ovat tällä hetkellä todella hyvät.

Lohkoista etenee jatkoon kaksi parasta joukkuetta sekä tämän lisäksi neljä parasta lohkokolmosta pääsee pudotuspeleihin. Suomella on jo käytännössä saumat päästä kolmellakin pisteellä jatkoon, mutta tällöin maaliero nousee isoon arvoon. Suomella on tällä hetkellä +1, mutta kahdesta seuraavasta ottelusta tappiot tarkoittaisi sitä, että se olisi vähintään -1.

Vuoden 2016 EM-kisoissa jatkoon pääsi kolmella pisteellä ja maalierolla 0. Sen sijaan -2 maalierolla ei enää päästy jatkoon, joten Suomella ei ainakaan olisi varaa hävitä kumpaakaan jäljellä olevaa ottelua kahdella maalilla.

Mainos alkaa

Suomen seuraava ottelu on keskiviikkona Venäjää vastaan ja tuossa kamppailussa jatkopaikka voi jo varmistua. Voitto sinetöisi sen varmasti, mutta myös tasapeli todennäköisesti toisi paikan pudotuspeleihin. Nimittäin piste Venäjältä varmistaisi lohkossa kolmannen sijan ja jatkopaikan, mikäli muissa lohkoissa ei pelattaisi todella pahasti ristiin.

Voitto Venäjästä toisi Suomen kuuteen pisteeseen, joka veisi lähelle vähintään 2. sijaa. Lohkovoitosta pelattaisiin päätöskamppailussa Belgiaa vastaan.

Suomi lähtee altavastaajana Venäjän kimppuun, mutta ennakolta ottelu on se, jossa menestyminen olisi todennäköisintä. Myös koko turnauksen kannalta panokset ovat järjettömän kovat, sillä kamppailussa jokaisen maalin arvo on sijoituksen kannalta valtavaa.