Huuhkajat kisapaikan kynnyksellä – näin hankit liput jalkapallon EM-kisoihin

Huuhkajat kisapaikan kynnyksellä – näin hankit liput jalkapallon EM-kisoihin

Jalkapallon EM-kisat ovat yksi ensi vuoden odotetuimmista tapahtumista ja moni fani haaveilee, että saisi taskuunsa liput turnaukseen.

Ensi vuodelle täysin oman mausteensa tuo se tosiasia, että Suomi on todella lähellä selvittää tiensä jalkapallon EM-kisoihin. Näin ollen suomalaisfanit ovat varmasti kiinnostuneita siitä, miten ensi kesän turnaukseen on mahdollisuus hankkia lippuja.

Jalkapallon arvokisoihin on tunnetusti äärimmäisen hankala saada lippuja, koska halukkaita on kymmeniä miljoonia ja osto-oikeus arvotaan kaikkien rekisteröityneiden kesken.

Ensimmäinen ostoikkuna sulkeutuikin jo kesällä, sillä myyntiin tuli 1,5 miljoonaa lippua. Näitä varten Uefalle jätettiin lähes 20 miljoonaa hakemusta, joten kysyntä oli todella kovaa. Näiden lippujen kohdalla ostaja ei voi kuitenkaan olla varma, mihin otteluun tiketti oikeuttaa, sillä ainoastaan kaupunki on selvillä. Itse ottelu selviää vasta myöhemmin, kun EM-kisojen otteluohjelma on selvillä.

Näin hankit liput jalkapallon EM-kisoihin

Seuraava ostoikkuna onkin varmasti se kaikista kiinnostavin, sillä tuolloin myyntiin tulee jokaisen kisoihin selvinneen maan omille faneille tarkoitettuja lippuja. Näin ollen tuolloin on mahdollisuus ostaa suoraan esimerkiksi Suomen peleihin liput.

Näitä lippuja on kuitenkin mahdollisuus ostaa vain, mikäli täyttää kansallisten jalkapalloyhdistetysten kriteerit, jotka ainakaan toistaiseksi eivät vielä ole selvillä. Esimerkiksi Englannissa liput ovat tarjolla vain virallisen kannattajayhdistyksen jäsenille, joten yleiseen myyntiin niitä ei ole tulossa.

Suomen kohdalla kriteerit eivät ole vielä tiedossa, mutta se on käytännössä varmaa, että nämäkään liput eivät tule mitenkään myyntiin, vaan niiden saajat tullaan arpomaan.

– Lähtökohtaisesti Palloliitto ei välitä tai myy lippuja, vaan Uefa arpoo ne, Suomen Palloliiton lipunmyynti- ja tapahtumakoordinaattori Jukka Salasuo kertoo Talouselämän haastattelussa.

Joulukuussa onkin käytännössä paras mahdollisuus saada hankittua liput Huuhkajien peleihin, mikäli Suomi nyt etenee kaikkien odotuksien mukaan kisoihin.

Myös ensi vuoden puolella on tulossa vielä ainakin yksi ostoikkuna, kun Kansojen liigasta EM-kisoihin selviävät joukkueet ovat selvillä. Tuolloin tarjolla on kuitenkin enää vain vähäinen määrä lippuja, joten todennäköisyydet pienenevät melko radikaalisti.

Jalkapallon EM-kisat pelataan vuonna 2020 poikkeuksellisesti peräti 12 eri maassa, joten pelejä on käynnissä ympäri Eurooppaa.

EM-kisojen kisakaupungit: Bilbao, Dublin, Glasgow, Lontoo, Amsterdam, Munchen, Rooma, Kööpenhamina, Budapest, Pietari, Bukarest ja Baku.

Tsekkaa myös: Jalkapallon EM-kisat 2020: Otteluohjelma, Suomen ottelut, pelisysteemi ja joukkueet

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut