Jalkapallon EM-kisojen lohkot arvottiin – Huuhkajat kivikovaan B-lohkoon

Huuhkajat lohkoarvonta / Pallomeri.net

Jalkapallon EM-kisojen lohkoarvonta on suoritettu. Huuhkajat arvottiin B-lohkoon, joka pelataan Tanskan Kööpenhaminassa sekä Venäjän Pietarissa.

Jalkapallon EM-kisojen lohkoarvontaa saatiin jännittää lauantai-iltana, kun joukkueet iskettiin paikoilleen Romanian pääkaupungissa Bukarestissa. EM-tasolla debyyttinsä tekevä Huuhkajat arvottiin B-lohkoon, jossa jatkopaikoista kilvoittelevat myös Belgia, Tanska sekä Venäjä.

Huuhkajat pelaa avausottelunsa 13.6.2020 Tanskaa vastaan Kööpenhaminan Parken-stadionilla. Kaksi muuta otteluaan Suomi pelaa Pietarissa. Toisella kierroksella vastaan asettuu Venäjä 17.6. ja lohkourakka päättyy 22.6. ottelulla Belgiaa vastaan.

Itse arvonnassa Suomella oli käytännössä vain kaksi vaihtoehtoa, eli Azerbaidzanin Bakussa ja Italian Roomassa pelattava A-lohko tai B-lohko, johon arpa Suomen lopulta heitti.

Tämä johtui siitä, että lohkoarvonnassa oli tällä kertaa kosolti maantieteellisiä sekä poliittisia reunaehtoja, kun kisat pelataan poikkeusellisesti ympäri Eurooppaa. Kisaisäntiä on kaikkiaan 12.

Nations League -playoffien myötä lohkojen lopullinen koostumus selviää vasta ensi vuoden puolella, mutta jo nyt on selvää, että kisojen F-lohkosta muodostui todellinen kuolemanlohko, kun siihen arvottiin hallitseva Euroopan mestari Portugali, hallitseva maailmanmestari Ranska, kestomenestyjä Saksa sekä joko Nations Leaguen A- tai D-polun voittaja.

Jos Romania selviää kisoihin A-polun kautta, niin silloin D-polun voittaja päätyy samaan lohkoon jättiläisten kanssa. Muissa tapauksissa A-polun voittajaa odottaa mittelö suurmaiden kanssa.

Turnauksen avausottelu pelataan 12.6.2020 Rooman Olympiastadionilla, kun Italia kohtaa Turkin. Turnauksen finaali puolestaan pelataan tasan kuukautta myöhemmin Lontoon Wembleyllä.

EM-kisojen lohkot:

A-lohko

Italia

Sveitsi

Turkki

Wales

 

B-lohko

Belgia

Suomi

Tanska

Venäjä

 

C-lohko

Hollanti

Itävalta

Ukraina

Nations League playoff-voittaja polku D tai polku A

 

D-lohko

Englanti

Kroatia

Tsekki

Nations League playoff-voittaja polku C

 

E-lohko

Espanja

Puola

Ruotsi

Nations League playoff-voittaja polku B

 

F-lohko

Portugali

Ranska

Saksa

Nations League playoff-voittaja polku A tai polku D

 

Tsekkaa myös: Kevin De Bruyne latasi upean maalin Valioliigassa – hirmuvolley rankkarialueen rajalta


Joukkueet: