Jalkapallon EM-kisojen lohkot arvottiin – Huuhkajat kivikovaan B-lohkoon

Huuhkajat lohkoarvonta / Pallomeri.net

Jalkapallon EM-kisojen lohkoarvonta on suoritettu. Huuhkajat arvottiin B-lohkoon, joka pelataan Tanskan Kööpenhaminassa sekä Venäjän Pietarissa.

Jalkapallon EM-kisojen lohkoarvontaa saatiin jännittää lauantai-iltana, kun joukkueet iskettiin paikoilleen Romanian pääkaupungissa Bukarestissa. EM-tasolla debyyttinsä tekevä Huuhkajat arvottiin B-lohkoon, jossa jatkopaikoista kilvoittelevat myös Belgia, Tanska sekä Venäjä.

Huuhkajat pelaa avausottelunsa 13.6.2020 Tanskaa vastaan Kööpenhaminan Parken-stadionilla. Kaksi muuta otteluaan Suomi pelaa Pietarissa. Toisella kierroksella vastaan asettuu Venäjä 17.6. ja lohkourakka päättyy 22.6. ottelulla Belgiaa vastaan.

Mainos alkaa:

Itse arvonnassa Suomella oli käytännössä vain kaksi vaihtoehtoa, eli Azerbaidzanin Bakussa ja Italian Roomassa pelattava A-lohko tai B-lohko, johon arpa Suomen lopulta heitti.

Tämä johtui siitä, että lohkoarvonnassa oli tällä kertaa kosolti maantieteellisiä sekä poliittisia reunaehtoja, kun kisat pelataan poikkeusellisesti ympäri Eurooppaa. Kisaisäntiä on kaikkiaan 12.

Nations League -playoffien myötä lohkojen lopullinen koostumus selviää vasta ensi vuoden puolella, mutta jo nyt on selvää, että kisojen F-lohkosta muodostui todellinen kuolemanlohko, kun siihen arvottiin hallitseva Euroopan mestari Portugali, hallitseva maailmanmestari Ranska, kestomenestyjä Saksa sekä joko Nations Leaguen A- tai D-polun voittaja.

Jos Romania selviää kisoihin A-polun kautta, niin silloin D-polun voittaja päätyy samaan lohkoon jättiläisten kanssa. Muissa tapauksissa A-polun voittajaa odottaa mittelö suurmaiden kanssa.

Turnauksen avausottelu pelataan 12.6.2020 Rooman Olympiastadionilla, kun Italia kohtaa Turkin. Turnauksen finaali puolestaan pelataan tasan kuukautta myöhemmin Lontoon Wembleyllä.

EM-kisojen lohkot:

A-lohko

Italia

Sveitsi

Turkki

Wales

 

B-lohko

Belgia

Suomi

Tanska

Venäjä

 

C-lohko

Hollanti

Itävalta

Ukraina

Nations League playoff-voittaja polku D tai polku A

 

D-lohko

Englanti

Kroatia

Tsekki

Nations League playoff-voittaja polku C

 

E-lohko

Espanja

Puola

Ruotsi

Nations League playoff-voittaja polku B

 

F-lohko

Portugali

Ranska

Saksa

Nations League playoff-voittaja polku A tai polku D

 

Tsekkaa myös: Kevin De Bruyne latasi upean maalin Valioliigassa – hirmuvolley rankkarialueen rajalta


Joukkueet: