Ex-huippupyöräilijä sai elinikäisen dopingpannan – ”Katsoin maailmaa Tourin palkintopallilta, mutta tiesin olevani huijari”

huippupyöräilijä - pallomeri.net

Entinen huippupyöräilijä Riccardo Ricco, 37, on Cyclingnews.comin mukaan saanut elinikäisen kilpailukiellon.

Nyt tullut kilpailukielto on perua vuoteen 2015 pohjautuneista tutkinnoista. Riccoa epäiltiin yrityksestä ostaa epoa ja testosteronia.

Italian antidopingtuomioistuin mätkäisi miehelle elinikäisen kilpailukiellon sekä 4000 euron sakon – siitäkin huolimatta, ettei hän ole enää vuosiin kilpaillut.

Mistään sunnuntaipyöräilijästä ei kuitenkaan ole kyse, sillä Ricco sijoittui vuoden 2008 Italian ympäriajossa Alberto Contadorin jälkeen toiseksi. Samana vuonna hän voitti myös Ranskan ympäriajossa kaksi etappia, kunnes kärysi neljännen etapin jälkeen epon käytöstä.

Mainos alkaa

Tuolloin hän sai 20 kuukauden kilpailukiellon, ja muutamaa vuotta myöhemmin mies kuskattiin sairaalaan, kun hän oli tankannut omaa vertaan – jota oli säilyttänyt 25 vuorokautta jääkaapissa – ja ajautunut sen vuoksi hengenvaaralliseen shokkitilaan.

Ura huippupyöräilijänä hiipui väistämättä ja nykyään hän toimii jäätelömyyjänä.

– 12 vuotta sitten katsoin maailmaa Tourin palkintopallilta, mutta tiesin, että olin huijari. Nykyään jos lapsi sanoo, että jäätelöni on hyvää, olen onnellinen. Voin mennä kotiin tyytyväisenä ilman että minun täytyy katsoa olkieni yli.

– Douppasin massiivisesti, koska se näytti pakon sanelemalta valinnalta, jos halusin voittaa. Tutkimukset ja kontrollit ovat osoittaneet sen, Ricco on sanonut MTV:n mukaan.