HäSa: HPK antoi vastineen Antti Karjalaisen kohtelusta – ”Ei näitä mielellään tee”

Antti Karjalainen HPK / Pallomeri.net

HPK:n viime kauden maalivahti Antti Karjalainen avautui Hämeen Sanomien haastattelussa kohtelustaa. Nyt on seura vuoro kertoa oma mielipide.

Kerho antoi vastineensa Hämeen Sanomille sunnuntaina nousseesta kohusta, jonka keskiössä on kesken viime kauden pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle pudotettu Antti Karjalainen.

– Tuntui ikävältä, kun minun haluttiin näkyvän mahdollisimman vähän joukkueen toiminnassa. Ikään kuin mentaliteetilla poissa silmistä, poissa mielestä. HPK järjesti 90-vuotisjuhlagaalan, johon en ollut tervetullut, vaikka kaikesta huolimatta olin sopimuspelaaja ja silti osa HPK:n 90-vuotista historiaa, Karjalainen totesi aikaisemmin Hämeen Sanomien haastattelussa.

Hämeen Sanomien uudessa jutussa ääneen pääsi muun muassa urheilujohtaja Mika Toivola, joka kertoi oman näkemyksensä tilanteeseen.

– Ei näitä mielellään tee. Kun puhutaan liigajoukkueesta, puhutaan kilpaurheilusta. Tehtävämme on toimia niin, että joukkue menestyy. Tämä ratkaisu tehtiin urheilullisin perustein ja päätimme, että Karjalainen ei pelaavaan maalivahtikaksikkoon kuulu, HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola sanoi Hämeen Sanomille.

Toivola toteaa haastattelussa, että Karjalaiselle tarjottiin mahdollisuutta purkaa sopimus, mutta maalivahti ei näihin ehtoihin suostunut. Tämän jälkeen hämeenlinnalaisseura hoiti kaikki velvollisuudet, jotka Karjalaiselle kuuluivat.

– Ikävissä tilanteissa yritetään tulla toimeen molemmin puolin. Päätimme, että Antti Karjalainen ei jatka joukkueessa ja hänelle etsitään uusi seura. Olemme hoitaneet tärkeimmät velvollisuutemme – eli palkanmaksun, vakuutukset ja sen, että hän saa harjoitella ja pitää yllä ammattitaitoaan, Toivola kommentoi HäSa:lle.

Toivola vastasi haastattelussa myös kysymykseen 90-vuotisjuhlagaalan, johon Karjalaista ei kutsuttu. Urheilujohtajan mukaan gaalan oli tervetullut ainoastaan pelaava joukkue, eikä mukana ollut muun muassa sopimuspelaajia A-junioreista.


Pelaajat:
Joukkueet: