HPK valittaa Tommi Tikan pelikiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan

Tommi Tikka HPK / Pallomeri.net

Liiga-seura HPK on päättänyt valittaa Tommi Tikan neljän ottelun pelikiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Liigassa on ollut viime päivinä melkoinen kuhina, kun kurinpidon päätökset ovat aiheuttaneet ihmettelyä. Varsinkin HPK:n Tommi Tikan saama neljän ottelun pelikielto erotuomarin koskemattomuuden rikkomisesta on ollut otsikoissa. Täysin vahingolta vaikuttanut tilanne ei saanut armoa kurinpidolta, vaan tuloksena oli kohtuullisen pitkä kakku.

Kun heti perään Tapparan Patrik Virta törmäili vastaavan tapaan erotuomarin kanssa selviten ilman kurinpitokäsittelyä, niin saaga muuttui entistä erikoisemmaksi.

Nyt Kerho on tehnyt omat mielipiteensä asiasta ja päättänyt valittaa pelikiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

– Työnantajana meidän velvollisuutemme on vaatia oikeudenmukaista kohtelua työntekijällemme, joka on menettämässä prosenttiosuuden palkastaan ja saamassa merkittävän kurinpitohistorian tämän päätöksen myötä. Emme voi hyväksyä tätä vaan tehtävämme on taistella pelaajamme oikeuksien puolesta, kommentoi HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen tiedotteessa.

Tällä viikolla on puhuttanut myös Jukureiden Oskars Batnan taklaus, josta ei myöskään langetettu pelikieltoa. Hämeenlinnassa koetaankin, että Tikka on kärsinyt kurinpidossa epäoikeudenmukaisuudesta.

– Liigan kurinpidon päätökset eivät ole linjassa keskenään. Työvuorossa olleet tuomaritkaan eivät nähneet tilannetta tahallisena törmäyksenä, mutta kurinpito päätti täysin toisin TV-kuvan välityksellä. Lisäksi Tikan tapauksessa kurinpidon tulkinnassa on käytetty vihjailua, että Tikka kostaisi aiemmin saamaansa kahden minuutin jäähyä. On absurdia väittää, että pelaajamme tekisi tuollaista eikä kurinpito voi käyttää arvailua perusteluna pelikiellolle. Se on pelaajien oikeusturvan ja ammattimaisuuden vähättelyä, jatkaa Toivanen tiedotteessa.


Joukkueet: