HPK teki kovat tappiot – miinusta tuli tyhjennysmyynnistä huolimatta lähes puoli miljoonaa euroa

HPK

HPK teki jälleen rajut tappiot, eikä niin sanottu tyhjennysmyyntikään auttanut, vaan summa on siitä huolimatta lähes puoli miljoonaa euroa.

Hämeenlinnan Pallokerhon liigajoukkueen taustayhtiö HPK Liiga Oy:n tilikausi jäi lähes puoli miljoonaa euroa negatiivisen puolelle. Seuran tiedotteessa todetaan, että osakeyhtiön kassavirta oli vajavaista koko tilikauden ajan. Lopullinen tappiosumma muodostui 447 444 euron suuruiseksi. Tämän on jatkoa viime tilikauden tappiolle, joka oli runsaat 800 000 euroa.

Toimitusjohtaja Kaj Källarsson on silti yhtiön suunnasta toiveikas, vaikka tappiota kertyi taas rajusti.

Mainos alkaa:

– Operatiivisesti saimme tehtyä ison muutoksen edelliseen toimintavuoteen verrattuna. Käänsimme suunnan monilla eri säästö- ja tehostamistoimenpiteillä ja pystyimme kasvattamaan kokonaismyyntiä. Merkittävin säästö tehtiin pelaajaoikeuksien myynnillä. Suunta on nyt oikea ja työtä on paljon edessä, Källarsson sanoo tiedotteessa.

Pelaajien niin sanotun tyhjennysmyynnin sekä kasvaneen yritys- ja ravintolamyynnin myötä osakeyhtiö kasvatti liikevaihtoaan vajaat 200 000 euroa. Tuoreimmalla tilikaudella liikevaihto oli 6,09 miljoonaa.

Viime vuoden marraskuussa tehtävässään aloittanut Källarsson korostaa yhtiön taloudellisen tervehdyttämisen merkitystä koko hämeenlinnalaiselle kiekkoyhteisölle.

– HPK Liiga Oy tukee vuosittain merkittävästi junioritoimintaa, ja naisten liigajoukkue ja U20-joukkue kuuluvat täysin Liiga-organisaatioon. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että yhtiön taloudellista asemaa saadaan vakautettua, jotta voimme tehdä panostuksia jatkossakin, Källarsson toteaa tiedotteessa.

Tsekkaa myös: Suljettu Liiga joutuu viranomaisten syyniin – Kilpailu- ja kuluttajavirasto aloittaa selvityksen


Joukkueet: