HPK:n U20-pelaajalle viiden ottelun pelikielto – solvasi rasistisesti KalPa-pelaajaa

KalPaa Unkarilaisvahti Euroopassa 3ice 3vs3 sarja liiga jääkiekko Sveitsin scoutit jääkiekkojoukkue

HPK:n U20-joukkueen pelaaja on saanut Jääkiekkoliitolta viiden ottelun pelikiellon käytettyään rasistista ilmaisua KalPaa vastaan.

Kerho julkaisi poikkeuksellisen tiedotteen torstaina, kun se ilmoitti seuran pelaajan käyttäytyneen rasistisesti KalPaa vastaan pelatussa ottelussa. Kurinpitopäätös ei ole julkinen, koska kyseessä on juniorisarja, mutta HPK halusi tuoda asian julki ja pahoitella sekä seuran että pelaajan puolesta tapahtunutta.

Lauantain U20 SM-sarjan HPK-KalPa-ottelussa vihellyksen jälkeisessä tilanteessa HPK U20-pelaaja käytti ilmaisua, joka ei ole sovelias tai sallittu missään elämän tilanteessa, kaukalossa tai sen ulkopuolella. Kommentti oli asiaton ja sen tiesi välittömästi myös HPK U20-pelaaja. Ottelun päätyttyä HPK U20-pelaaja pyysi anteeksi kielenkäyttöään kohteena olleelta pelaajalta, HPK:n tiedotteessa todetaan.

HPK tuomitsee kaiken rasismin tiukasti tiedotteessaan ja kertoo käyvänsä kehityskeskusteluja tulevaisuudessa koko joukkueen kanssa.

– HPK Liiga Oy on päättänyt keskittyä käytöstään syvästi katuvan HPK U20-pelaajan ohjaamiseen ja tukemiseen eikä rankaisemiseen tilanteessa, jossa myös mediahuomio on ollut mittava. Jääkiekkoliiton antama rangaistus pitää pelaajan poissa kaukaloista viiden ottelun ajan, tiedotteessa kirjoitetaan.

– Jo aiempien keskustelujen lisäksi HPK toteuttaa kehityskeskusteluja pelaajien kanssa joukkueen valmennustiimin johdolla ja lisäksi HPK:n U20-joukkue osallistuu Hyvin Sanottu -hankkeeseen yhdessä. Hankkeen tarkoitus on edesauttaa positiivisen puheen ja kuuntelemisen taidon lisäämistä.