Uskomaton tarina sai kruunun! HPK on uusi Suomen mestari!

Uskomaton tarina sai kruunun! HPK on uusi Suomen mestari!

Liigan seitsemännestä finaalista muodostui melkoinen näytös, sillä HPK:n mestaruus ratkesi vasta ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 75:24.

Kärpät sai ratkaisevaan finaaliin loistavan alun, kun Jasper Lindsten laukoi 1-0-maalin ylivoimalla. Avauserässä ei muita osumia nähty, joten erätauolle poistuttiin isäntien johdossa.

Myös toisessa erässä nähtiin vain yksi osuma, mutta siitä vastasi tällä kertaa vierasjoukkue HPK, kun kokenut kehäkettu Arto Laatikainen siirsi kiekon takatolpilta tyhjiin.

Näin ollen päätöserään lähdettiin kutkuttavan jännittävästä tasatilanteesta. Varsinkin Kärpät sai loistavan mahdollisuuden johtomaaliin, kun Nicklas Lasu karkasi läpiajoon. HPK:n maalivahti Emil Larmi kuitenkin venytti hämmästyttävällä tavalla patjansa kiekon tielle ja esti varman maalin.

Hetkeä myöhemmin sankarin viittaa tarjoiltiin Jari Sailion olkapäille, kun hyökkääjä pääsi avopaikkaan. Huolimattomasti maalin takana kiekkoa käsitellyt Larmi kuitenkin liukui jälleen upeaan pelastukseen.

Kun maaleja ei päätöserässä nähty, niin se tarkoitti sitä, että mestaria lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaika käynnistyi todella vauhdikkaissa merkeissä ja molemmilla oli omat paikkansa mestaruuteen. Lopulta ratkaisu syntyi, kun Kärppien Aleksi Heponiemi joutui boksiin korkeasta mailasta. HPK ei jättänyt mahdollisuuttansa käyttämättä, vaan Markus Nenonen laukoi kiekon ohi Veini Vehviläisen.

Mestaruus on Kerholle seurahistorian toinen, joten Hämeenlinna on todellakin sekaisin tällä hetkellä!

ONNEA, HPK!

Jaa tämä:

Joukkueet:

Aiheeseen liittyvät julkaisut