Nuori HPK-pakki häikäisi tiukassa paikassa – upotti täysin hävyttömän rankkarin TPS:n verkkoon

Mikael Tapio HPK

HPK:n nuori puolustaja Mikael Tapio päästettiin rankkarikisassa irti ja hän räväytti aivan käsittämättömän maalin TPS:n verkkoon.

Turun Palloseura ja Hämeenlinnan Pallokerho väänsivät erittäin tärkeistä pisteistä tiistain Liiga-kierroksella ja vierasjoukkue vei voittajan osuuden pisteistä rankkarikisan jälkeen maalein 4-3.

Rankkarikisa alkoi kerrassaan häikäisevällä tavalla, kun HPK:n valmennusjohto teki melkoisen yllätysvedon asettamalla nuoren puolustajan Mikael Tapion jäälle ensimmäisenä ampujana.

Tapion suoritus oli mykistävä. Hän kuljetti kiekkoa kohti TPS-vahti Lassi Lehtistä ja mitä ilmeisimmin esitti, että oli lähellä menettää kiekon. Noin sekuntia myöhemmin Tapio lähti tekemään harhautusta ja pyyhkäisi tahallaan kiekosta ohi niin, että se lipui kohti Lehtisen länkiä.

Lehtinen yllättyi totaalisesti, kiekko vilahti TPS:n maaliin ja Tapio tuuletti onnistunutta temppuaan antaumuksella. Mielenkiintoinen sivujuonne maaliin oli se, että 20-vuotias Tapio ei ole tehnyt urallaan miesten peleissä vielä kuin yhden tilastoihin merkityn maalin ja sekin tuli Mestiksessä Forssan Palloseuran paidassa lainapestin aikana.

Tämä ei kuitenkaan ollut vielä ratkaiseva niitti. TPS:n Viljami Marjala tasoitti seuraavalla kierroksella ja Kerhon tähtihyökkääjä Michael Joly sinetöi vieraille voiton toisella jatkokierroksella.

HPK:n Mikael Tapio upottaa todella härskin rankkarin TPS:n maaliin:

Katso myös: Kiekko-Espoon Arttu Tuomaala veivasi huikaisevan soolomaalin Mestiksessä


Joukkueet: