FC Honka joutui lopettamaan palkanmaksun – pahassa pulassa oleva Veikkausliiga pyytää valtiota hätiin

FC Honka Veikkausliiga / Pallomeri.net

Veikkausliiga on pulassa, kun kausi ei päässyt alkamaan ajallaan. Sarja pyytää apua seuroilleen, joista FC Honka on jo joutunut lopettamaan palkanmaksun.

MTV uutisoi, että jalkapallon Veikkausliigassa viime kauden päätteeksi pronssia juhlinut ja eurokentiltä paikan napannut FC Honka on ilmoittanut pelaajilleen keskeyttävänsä palkanmaksun kahden viikon päästä. MTV:n mukaan myös muutamat muut liigaseurat aikovat toimia samoin lähiaikoina.

Veikkausliigan seurat ovat aloittaneet kulujen karsimisen rankalla kädellä. Palkkoja on leikattu, yt-neuvotteluja on käynnissä ja pelaajia sekä muuta henkilöstöä on lomautettu.

Seurajohtajien keskuudessa kasvaa huoli siitä, miten seurat ylipäätään pysyvät pystyssä. Siksi Veikkausliiga ry:n taustalla on koottu ryhmää, jonka tarkoitus on rakentaa pelastuspakettia liigaseuroille, jotta ne voisivat maksaa pelaajille palkkoja.

Mainos alkaa

Seuroja hallinnoivat osakeyhtiöt jäävät vaikeaa asemaan erilaisia tukia haettaessa, sillä yhtiöitä ei lasketa normaaliksi pk-yrityksiksi, joten seurat eivät saa yritystukia. Palloliitto myönsi maanantaina miljoonan euron lainan Veikkausliiga-seuroille, mutta se ei vielä riitä pitämään taloushuolia loitolla. Pelastuspakettia kokoava ryhmä yrittää saada Helsingin Sanomien tietojen mukaan valtiota apuun.

Lainojen tai tukien hakijana olisi HS:n lähteiden mukaan Veikkausliiga ry. Ajatuksena on, että yhteisö pystyisi hakemaan suurempaa summaa kuin yksittäiset seurat. Selvityksessä on se, pystyisikö Veikkausliiga ottamaan lainaa ja mitä erilaisia tukimuotoja liigaseuroille voisi olla. Lainojen yhtenä takauselementtinä voisivat toimia Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n solidaarisuusrahat.

Veikkausliiga ry haluaa ja vaatii tukea nyt etenkin elinkeinoministeriöstä ja opetus- ja kulttuuriministeriöstä, jonka toimialoihin kuuluu myös liikunta ja urheilu. HS:n mukaan pelkona on, että ilman pelastuspakettia ja kauden alkamista viimeistään syksyllä, osa seuroista kaatuisi.

HS:n mukaan kaikki liigaseurat ovat yhtä mieltä siitä, että kausi pelataan jossain muodossa. Liigaseurojen kesken on puhuttu, että kaksinkertainen sarja on minimi. Tämä olisi mahdollista, jos liiga alkaisi viimeistään elokuussa ja Suomessa voitaisiin käyttää pelipäivinä myös UEFA:n kilpailujen ottelupäiviä.

Lue myös: Yle: Olympiastadionin kunnostushankkeesta karu paljastus – alihankkijoita kohdeltu ala-arvoisesti