Taustavaikuttaja löi rahahanat kiinni – Esport Honka hakeutuu konkurssiin

FC Honka Veikkausliiga / Pallomeri.net

Espoossa ei tulla hetkeen pelaamaan miesten edustustason jalkapalloa. Tämä kävi selväksi, kun Esport Honka jätti konkurssihakemuksen.

Veikkausliiigaseura FC Hongan taustayhtiö Esport Honka oy hakeutuu konkurssiin. Yhtiö jätti konkurssihakemuksen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudelle torstaina.

Tällä kaudella viidenneksi Veikkausliigassa sijoittunut Honka ilmoitti viime viikolla jättävänsä hakematta liigalisenssiä ensi kaudeksi, joten uutinen konkurssihakemuksesta oli loogista jatkumoa tuolle uutiselle. Seuran pääomistaja, liikemies Färid Ainetdin on kattanut aiempina vuosina FC Hongan taustayhtiön tilikausien raskaat taloudelliset tappiot, mutta tällä kertaa hän ei tähän suostunut. Päätöksen seurauksena espoolaisseura ei hakenut liigalisenssiä kaudelle 2024.

Ainetdin kertoi Länsiväylä-lehdelle antamassaan haastattelussa, että Espoon jalkapallostadionin rakennushankkeen joutumisen vastatuuleen oli suurin syy Hongan vetäytymiselle Veikkausliigasta.

Syyksi tiukalle linjalleen Ainetdin kertoo Länsiväylä-lehdelle Tapiolaan suunnitellun uuden jalkapallostadionin epävarman tulevaisuuden. Uusi stadion valmistuu aikaisintaankin 2027. Nykyisellä kotistadionilla Ainetdin ei näe toiminnan jatkamiseen vaadittavia taloudellisia edellytyksiä.

Hongan viime tilikaudet ovat olleet raskaasti tappiollisia. Viime vuonna tulos oli miinuksella peräti 1,2 miljoonaa euroa. Vuonna 2019 vastaava lukema oli pakkasella 1,4 miljoonan euron verran.

Ainetdin totesi Länsiväylälle, että seuran jälkeensä jättämät palkkarästit tullaan kuittaamaan palkkaturvan kautta.

– Sitä kautta pelaajat saavat palkkansa. Siihen tulee valitettavasti jonkin verran viivettä, mutta toivon mukaan se tapahtuu mahdollisimman pian, Ainetdin sanoi.

Palkkarästien takia Honka ei voi jatkaa ensi kaudella myöskään seuraavaksi alemmilla sarjatasoilla, eli Ykkösliigassa tai Ykkösessä. Tämä asia varmistui keskiviikkona.

Junioriorganisaation tavoitteena Kakkonen

Hongan junioriorganisaatio FC Honka Ry julkaisi torstaina tiedotteen, jossa se arvosteli edustusjoukkueen taustayhtiön toimintaa.

– Tilanne Esport Honka Oy:n henkilöstön ja pelaajien osalta on hyvin valitettava ja raskas, kun palkat ovat edelleen maksamatta ja ihmiset ovat joutuneet sietämään epätietoisuutta. Se, miten asiat on hoidettu Esport Honka Oy:n puolella ei vastaa FC Honka Ry:n arvoja eikä toimintatapoja ja haluamme tässä tilanteessa korostaa, että FC Honka Ry:n toiminta perustuu avoimuudelle, hyvälle viestinnälle ja ihmisten kunnioittamiselle sekä hyvään hallintoon ja vastuullisuuteen, tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteessaan Honka Ry kertoo myös, että se ottaa haltuunsa Esport Honka Oy:n alla toimineen Honka Akatemian sekä P17 Akatemian. Honka Ry:n tavoitteena on, että ensi kaudella Hongan uusi edustusjoukkue pelaisi miesten Kakkosta.

Tsekkaa myös: Jukurit julkaisi dramaattisen tiedotteen koskien seuran taloutta – “Tämä tilanne ei ole kestävä”


Joukkueet: