Hollannin korisliigan ratkaiseva finaali sai eeppisen lopun – isännät tekivät käsittämättömän nousun mestaruuteen

Hollannin

Hollannin korisliigan 5. finaali Leidenin ja Groningenin välillä sai satumaisen lopun, jollaista kukaan tuskin osasi odottaa.

Groningen näytti jo olevan varmasti matkalla mestaruuteen, sillä vierasjoukkue johti 16 pisteellä, kun peliä oli jäljellä enää 2 minuuttia ja 20 sekuntia.

Tästä käynnistyi aivan uskomattomat käänteet, jotka jäävät historiankirjoihin. Leiden käynnisti täysin jäätävän nousun, mutta siltikin homma näytti menevän reisille, kun Groningenille tuomittiin kaksi vapaaheittoa reilut neljä sekuntia ennen loppua. Joukkueen johto oli tässä vaiheessa kaksi pistettä, joten vaparit upottamalla se olisi kasvanut neljään.

Molemmat heitot menivät kuitenkin ohi, joten Leiden sai vielä yhden mahdollisuuden. Isännät pääsivät välittömästi vapariviivalle niin ikään, joten molemmat upottamalla tilanne olisi ollut tasan. Ensimmäinen meni kuitenkin ohi, mutta toisen upottua eroa oli enää yksi piste.

Kellossa oli kuitenkin enää reilut kolme sekuntia ja pallo oli johtoasemassa olevalla Groningenilla. Jollakin ilveellä vierasjoukkue onnistui tunaroimaan totaalisesti sisäänheiton. Leiden sai pallon ja pääsi uudestaan vapaaheittoviivalle vain 0,3 sekuntia ennen loppua.

Kotijoukkue upotti nämä, joten mestaruusjuhlat olivat valmiina alkamaan. Sen sijaan Groningenille tappio oli kenties yksi korishistorian katkerimmista.

Hollannin korisliigassa nähtiin aivan pimeät loppuhetket

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen Twitteristä!