Tuomari kääntyi viime hetkellä eteen – Hokin Oskari Siiki sai kolarista pelikiellon

Oskari Siiki Hokki

Mestiksen playoffeissa nähtiin pelaajan ja tuomarin välinen kolaritilanne, josta Kajaanin Hokin Oskari Siiki sai yhden ottelun pelikiellon.

Kajaanin Hokin ja Kiekko-Vantaan välisessä Mestiksen playoffien ensimmäisen kierroksen ottelusarjassa nähtiin jälleen pelaajan ja tuomarin välinen yhteentörmäys, joka poiki pelikieltoa.

Tällä kertaa Hokin Oskari Siiki oli menossa päätykiekon perään, kun toinen ottelun päätuomareista tulikin yhtäkkiä tielle, eikä Siiki väistöyrityksestään huolimatta onnistunut enää välttämään kontaktia, jonka tuomarin viime hetken liike aiheutti. Videotallenteelta näyttää varsin selvästi siltä, ettei Siikillä ollut mitään mahdollisuutta reagoida tuomarin äkilliseen kääntymiseen.

Itse ottelussa tuomaristo teki oikeudenmukaisen päätöksen, eikä tuominnut selvästä vahingosta rangaistusta. Mestiksen kurinpitoryhmä päätti kuitenkin toisin ja sälytti jälleen syyn vain ja ainoastaan pelaajan niskaan.

– Vaikka yhteentörmäystä ei asiassa saadun selvityksen perusteella voida pitää tahallisena, katsoo kurinpitoryhmä, että pelaajalla olisi ollut tilanteessa mahdollisuus toimia huolellisemmin ja siten välttää kontakti, kurinpitopäätöksessä todetaan sen kummemmin erittelemättä miten pelaaja olisi voinut toimia paremmin.

Hokki voitti ottelun maalein 3-2 ja eteni puolivälieriin Kiekko-Espoota vastaan. Siiki on sivussa puolivälieräsarjan avausottelusta.

Hokin Oskari Siiki sai yhden ottelun pelikiellon tästä törmäyksestä:

Katso myös: Vastustaja yritti antaa perstaklin – Jani Hakanpää rullasi tyynesti yli


Joukkueet: