NHL:n legendaarinen Hockey Day rantautuu Suomeen – Hockey Day In Finlandia vietetään maaliskuussa Tampereella

NHL Hockey Day
Kuva: Getty Images

Suomessa ja Tshekissä järjestetään maaliskuussa maiden kaikkien aikojen ensimmäiset Hockey Day -tapahtumat. Ilmaistapahtuma aktiviteetteineen kokoaa yhteen kaikenikäiset kiekkofanit ja jääkiekkoyhteisöjen jäsenet kaikilta lajin osa-alueilta. 

Suomessa Hockey Day -tapahtumaa vietetään 17.–18. maaliskuuta ja Tshekissä 4. maaliskuuta. Jääkiekkoaiheisten aktiviteettien tarjonta on tapahtumissa monipuolista. Luvassa on jääkiekkopelejä, valmennussessioita, aktiivipelaajien ja entisten pelaajien vierailuja sekä NHL:n kansainvälisten yhteistyökumppaneiden lähetyksiä päivän tapahtumista. Suomessa televisioinnista vastaa Viaplay Group ja Tshekissä Nova Group. Tampereen tapahtuma huipentuu katselubileisiin, joissa seurataan NHL:n runkosarjaottelua Detroit Red Wings vs. Colorado Avalanche (NHL Saturday presented by SAP). 

Hockey Day in Finland (17.–18. maaliskuuta) 

Hockey Day in Finland järjestetään Tampereen Sorsapuistossa, jossa kaikki jääkiekon ystävät pääsevät nauttimaan ilmaistapahtumasta kahden päivän ajan: perjantaina 17. maaliskuuta ja lauantaina 18. maaliskuuta. Viaplay Group, Suomen Jääkiekkoliitto, NHL ja useat paikalliset organisaatiot tarjoavat juhlahumua koko viikonlopuksi: 

  • NHL Global Fan Tour ja interaktiiviset jääkiekkoaktiviteetit
  • Nähtävillä Stanley Cup -pokaali sekä esineitä suomalaisen jääkiekon Hall of Famesta
  • Aktiviteetteja jäällä – juniorien jääkiekkoturnaus, jäädisco ja muodostelmaluisteluesityksiä
  • Luistelu- ja taitoklinikkoja Suomen Jääkiekkoliiton taitovalmentajien opastuksella
  • DJ, tietovisa, entisten NHL-pelaajien vierailuja, paikallisten teatteri-, tanssi ja musiikkiryhmien esityksiä
  • NHL:n, Suomen Jääkiekkoliiton ja NHL Coaching Associationin verkkovalmennusklinikka suomalaisille juniorivalmentajille. Mukana esitelmiä vierailevilta NHL-valmentajilta.
  • Fanikilpailuja, kuten selostuskisa, tuuletuskisa ja videopeliturnaus
  • Katselubileet, joissa seurataan Colorado Avalanchen ja Detroit Red Wingsin välistä runkosarjaottelua (NHL Saturday presented by SAP) 

– Hockey day in Canada on jääkiekon emämaassa käsite. Nyt tuo upea jääkiekon perhejuhla saadaan Suomeen ja Tampereelle. Suomen asemaa NHL kartalla kuvaa hienosti se tosiseikka, että he tulevat jo toisen kerran saman kauden aikana meille kylään. Sorsapuisto täyttyy jääkiekosta maaliskuussa, en malta odottaa!” hehkuttaa Viaplayn NHL-selostaja Antti Mäkinen tulevaa tapahtumaa tiedotteessa.

– Suomessa on intohimoisia jääkiekkofaneja, kuten nähtiin erittäin onnistuneissa NHL Global Series -otteluissa täällä Tampereella aiemmin tällä kaudella. Tämä ensimmäinen Hockey Day in Finland -tapahtuma, jonka tunnelmaan pääsee koko maassa Elisa Viihde Viaplayssa ja V Sportin kanavilla, on loistava tapa käynnistää jälleen yksi erinomainen kiekkovuosi Tampereella. Jääkiekko on yhä Suomen ykköslaji kaikilla mittareilla, ja se tuo paljon hyvää myös meidän yhteisöllemme. Olemme ylpeitä, kun saamme esitellä yhdessä NHL:n kanssa upeaa kaupunkiamme ja suomalaisia, joilla on suuri jääkiekkosydän. Toivomme, että tästä ainutlaatuisesta ja uraauurtavasta tapahtumasta tulisi Suomessa vuosittainen perinne”, totesi Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä tiedotteessa.

Tapahtumien parhaita paloja näytetään myös NHL Saturday presented by SAP -ottelulähetyksissä. NHL Saturday ja NHL Sunday presented by SAP -ottelut tuovat NHL-jääkiekon Eurooppaan parhaaseen katseluaikaan jo viidettä vuotta peräkkäin.