UEFA:n selvitys paljastaa – yhteiskunta hyötyy HJK:n toiminnasta lähes 36 miljoonalla eurolla vuodessa

jalkapallon 30 000 San Marino historiaa Uefa nations league jalkapallo futis hjk - pallomeri.net

Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n mallinnus paljastaa, että HJK:n toiminta hyödyttää suomalaista yhteiskuntaa vuositasolla merkittävästi.

Helsingin Jalkapalloklubin toiminta tuo yhteiskunnalle lähes 36 miljoonan euron hyödyt vuodessa, kertoo Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n mallinnus.

HJK:n toiminnan laskennallisesta hyödystä 16,4 miljoonaa on suoria taloudellisia vaikutuksia, 6,7 miljoonaa yhteiskunnallisia hyötyjä ja 12,8 miljoonaa jalkapalloharrastuksen tuomia terveydenhuollon säästöjä.

Mainos alkaa

HJK:n piirissä liikkuu viikoittain yli 3 600 lasta ja nuorta, ja lisäksi mukana on lähes 750 eri-ikäistä vapaaehtoista. Päälajinsa jalkapallon ohella HJK tuottaa iltapäiväkerhotoimintaa yli 650 lapselle. Sen lasketaan tuovan yhteiskunnalle yli kahden miljoonan euron hyödyn.

– Lasten ja nuorten syrjäytyminen on yksi yhteiskuntamme lähivuosien suurimmista haasteista. Meillä suurena paikallisena toimijana on mahdollisuus, mutta samalla myös vastuu tehdä kaikkemme tämän yhteisen haasteen eteen, kommentoi HJK Oy:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen seuran julkaisemassa tiedotteessa.

HJK pyrkii tukemaan jatkossa niitä syrjäytymisvaarassa olevia ihmisiä, joihin moni muu taho ei saa välttämättä yhteyttä lainkaan. Lisäksi HJK korostaa väestön ikärakenteen muutoksen luomia haasteita ja aloittaa selvitystyön aikuis- ja eläkeläistoiminnan laajentamiseksi.

Selvityksessä on käytetty UEFA:n Social return on investment -mallinnusta (SROI), jolla mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa. Mallinnuksen työkalua ovat olleet kehittämässä muun muassa Maailman terveysjärjestö WHO sekä suomalaiset Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Tsekkaa myös: Video: Uberlandia-pelurin pallonriistoyritys päättyi tylysti – Hulk linkosi maata kiertävälle radalle


Joukkueet: