HJK sai historiansa kovimmat sakot Uefalta – “Tilanne on kestämätön”

HJK-fanit polttaa HIFK-lakanan

HJK on saanut ankarat rangaistukset Uefalta Eintracht Frankfurt -pelin tapahtumista. Vaarana on myös koko fanikatsomon sulkeminen.

Uefa mätkäisi Klubille yhteensä 42 000 euron edestä sakkoja. 30 000 euroa näistä tuli fanien soihduttamisesta. Sen sijaan 12 000 euroa tuli siitä, että osa katsojista seurasi ottelua katsomon portaikossa. Myös Eintracht Frankfurt sai 30 000 euron sakot fanien soihduttamisesta. Tämän lisäksi seuran faneilta kiellettiin pääsy seuraavaan vieraspeliin Aberdeeniä vastaan, koska fanit heittivät oluttuopilla HJK:n Santeri Hostikkaa.

Myös Klubi sai sakkojen lisäksi toisen sanktion, joka tuli vielä ehdollisena. Seuraavasta europelissä tuomitusta rikkeestä HJK:lle mätkäistään entistä rajumpi sanktio. Tämä tarkoittaa sitä, että rikettä seuraavassa Uefan alaisessa pelissä koko Klubipääty ja sen viereiset katsomolohkot suljetaan. Yhteensä se kattaisi peräti 2000 istumapaikkaa.

Mainos alkaa:

Seura pohtii parhaillaan entistä järeämpiä toimia, miten katsojien häiriökäyttäytyminen saataisiin kuriin, koska fanien toiminta aiheuttaa tällä hetkellä valtavia sakkoja seuralle.

– Tilanne on kuitenkin tällä hetkellä kestämätön. HJK:ssa mietitään parhaillaan entistä järeämpiä tapoja puuttua katsojien häiriökäyttäytymiseen. Häiriökäyttäytyminen, kuten esimerkiksi soihtujen tuominen stadionille ja polttaminen ottelutapahtumassa, on ankarasti kiellettyä, HJK:n tiedotteessa todetaan.


Joukkueet: