HJK:n ja KuPSin mahdolliset vastustajat tiedossa – luvassa todella kivikkoinen tie

Buducnost HJK Konferenssiliiga

Europelien karsintojen seuraavat ottelukierrokset arvottiin maanantaina ja samalla selvisi suomalaisjoukkueiden mahdolliset vastustajat.

Eurooppa-liigan karsinnoissa mukana oleva HJK kohtaa seuraavalla kierroksella Neftchi Bakun. Tämä oli jo tiedossa aikaisemmin, mutta maanantaina selvisi jatko-ohjelma tästä eteenpäin.

Voitto toisi Eurooppa-liigan karsintojen viimeisellä kierroksella vastaan turkkilaisen Fenerbahcen. Suurseura olisi jättimäinen haaste, mutta samalla lähtökohdat olisivat paineettomat, sillä se olisi varmistanut jo paikan Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

Sen sijaan Neftchille tappio tarkoittaisi siirtymistä Konferenssiliigan viimeiselle kierrokselle, jossa vastaan tulee voittaja otteluparista Maccabi Haifa-HB Torshavn. HJK:lla on mahdollisia ottelupalloja kaksi kappaletta, mutta helpolla ei lohkovaiheeseen tulla kävelemään.

Toinen karsinnoissa mukana oleva suomalaisjoukkue on KuPS. Kuopiolaisten seuraavan kierroksen vastustaja on FC Astana. Mikäli KuPS hoitaa tämän otteluparin, niin Konferenssiliigan viimeisellä karsintakierroksella tulisi vieraita Saksan Bundesliigasta, sillä vastustajaksi arvottiin Union Berlin.