HJK teki jättipaukun – nappasi upean voiton Eurooppa-liigan karsinnoissa

HJK Helsinki
Kuva: Getty Images

HJK pelasi isoista asioista torstai-iltana, kun joukkue kohtasi Eurooppa-liigan karsintojen avausottelussa slovenialaisen Mariborin.

Maribor ei ole ollut entisaikojen loistossa viime aikoina, mutta kyseessä oli silti kovan luokan haaste loukkaantumisista kärsivälle Klubille. Kun kyseessä oli vielä vierasottelu, niin hyvän tuloksen saaminen tuliaisiksi oli enemmän kuin tärkeää.

Maribor otti avausjaksolla ohjat käsiinsä, mutta HJK:n paketti pysyi ihailtavalla tavalla kasassa ja huippupaikat loistivat poissaolollaan. Lopulta tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Toinen jakso saikin sitten lentävän startin, kun David Browne ja Santeri Hostikka pelasivat upeasti yhteen oikealla laidalla. Browne sai syöttökuvion jälkeen jalkansa vapaaksi ja sijoitti pelivälineen varmasti verkon perukoille.

Heti perään tuli ikäviä uutisia, kun maalintekijä Browne sai rajun osuman päähänsä ja mies jouduttiin ottamaan vaihtoon. Tämä ei kuitenkaan Klubia haitannut, vaan 64. minuutilla johto tuplaantui. Jälleen kerran Mariborin puolustus murrettiin upealla syöttökuviolla ja Bojan Radulovic pääsi nautiskelemaan pallon tyhjiin.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten HJK pelasi itselleen loistavat asetelmat ensi viikon toisen osaotteluun. Mikäli helsinkiläiset jatkavat otteluparista jatkoon, niin samalla varmistuu pääsy vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

Loukkaantumishuolet ovat kuitenkin yksi suuri murhe, sillä Browne lisäksi myös tuore hankinta Lucas Lingman vaihdettiin vamman vuoksi pois pelistä. Entuudesta sairastuvalta löytyvät muun muassa Roope Riski, Joona Toivio, Paulus Arajuuri, Valtteri Moren ja Manuel Martic. Tämän lisäksi Slovenian reissulta sairastumisen vuoksi puuttuivat Arttu Hoskonen, Aapo Halme ja Perparim Hetemaj.

Toinen osaottelu pelataan Helsingissä torstaina 11. elokuuta klo 19:00.

HJK otti valtaisan voiton Eurooppa-liigan karsinnoissa


Joukkueet: