IL: HJK-tähti Jair tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – uhri 12-vuotias

Jair Silva HJK

HJK:n brassitaituri Jair Silva on saanut seitsemän kuukauden ehdollisen tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Upeasti Veikkausliigassa viime vuosina pelannut brasilialainen Jair Tavares Silva on joutunut myrskyn silmään, sillä Iltalehti uutisoi maanantaina, että HJK-tähti on saanut seitsemän kuukauden ehdollisen tuomion lapsen hyväksikäytöstä. Tämän lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhrille 1500 euron korvaukset.

Teko on tapahtunut vuonna 2016 ja uhri on ollut 12-vuotias. Brassi pelasi tuolloin AC Oulun riveissä.

Iltalehti uutisoi, että uhri ja Jair Silva olivat sopineet tapaamisen jalkapallokentälle. Uhri oli saapunut paikalle kahden ystävänsä kanssa, mikä ei brassia miellyttänyt. Mies oli pyytänyt 12-vuotiaan juttelemaan sivuun, missä hän oli suudellut uhria ja yrittänyt laskea tämän housuja. Käräjäoikeus ei uskonut brassin kertomia selityksiä, vaan katsoi hänen syyllistyneen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

HJK:ssa ei oltu tietoisia tapahtuneesta, vaan tilanne tuli täydellisenä yllätyksenä.

– Emme olleet tietoisia tästä. Tämä on melkoinen sokki, HJK:n edustusjoukkueen operatiivisen johtajan Ville Wallén kommentoi IL:lle.

Jair Silva pudotettiin välittömästi pois Klubin maanantain kokoonpanosta, kun joukkue kohtaa Suomen Cupissa VPS:n vieraskentällä.

Klubi ilmoitti vielä maanantai-illan aikana, että se on antanut potkut pelaajalle.


Joukkueet: