HJK sai tylyjä uutisia – Ferran Sibila ei päässyt koulutukseen, ei ole kelvollinen päävalmentajaksi

Ferran Sibila HJK

HJK nimesi uudeksi päävalmentajakseen Ferran Sibilan, joka nousi melko tuntemattomana nimenä isoon pestiin.

Sibilan valinta kuohutti, sillä mies tuli todella puskista Klubin uudeksi päävalmentajaksi. Aikaisemmin lähinnä apuvalmentajana Ruotsissa toiminut espanjalainen ei ole koskaan aikaisemmin valmentanut aikuisia päävalmentajan roolissa.

Sittemmin palkkaus on aiheuttanut suuria ongelmia, sillä Ferran Sibila ei ole käynyt tarvittavaa Uefa Pro -koulutusta. Tämä tarkoittaa sitä, että HJK ei saa nimetä Sibilaa virallisesti päävalmentajakseen. Toiveissa oli, että Sibila olisi päässyt ennen kauden alkua Ruotsin Uefa Pro -kurssille, jolloin ongelma olisi ratkennut.

Mainos alkaa:

Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä Sibilaa ei valittu Ruotsissa järjestettävään koulutukseen. Päätös tarkoittanee sitä, että Sibilaa ei nimetä päävalmentajaksi tulevaksi kaudeksi, vaan nimellisesti roolia hoitaa Ossi Virta, jolta löytyy tarvittava koulutus.

Palloliitto kuitenkin edellyttää sitä, että päävalmentaja hoitaa kaikki hänelle kuuluvat velvollisuudet, joten Virta olisi tällöin se henkilö, joka hoitaa esimerkiksi mediassa päävalmentajan velvollisuudet.


Pelaajat:
Joukkueet: