Hiihtolomaviikon urheilukalenteri: Jalkapallo pääosassa

Viikon urheilutapahtumat helmikuun viimeiselle viikolle seuraavassa. Pallomeri.netin urheilukalenteri listasi tälle viikolle vajaat 40 tapahtumaa seurattavaksi. Suurin intressi löytyy jälleen jalkapallon parista, mutta myös KHL:n playoffit herättävät tunteita.

Alkuviikolle tiistain ja keskiviikon iltaohjelma on lyöty lukkoon. Varsinkin tiistain ottelu Lontoosta Arsenalin ja Barcelonan väliltä tulee varmasti olemaan hegemoninen. Vaikea uskoa, että Arsenal pystyisi pistämään Messin kaveriporukalle kampohin kahden ottelun kamppailussa, mutta Arsene Wenger on taikonut kaneja hatusta aiemminkin. Hyvä tulos kotipelistä ja tiivis bussi Camp Noulla? Ottelu nähdään YLE:n ja Viasatin taajuuksilla.

Toinen ottelu tiistaina ei myöskään ole mikään vilttijoukkueiden taistelu. Yhteen lyövät Juventus ja Bayern Munchen – kaksi joukkuetta, jotka ovat tottuneet menestymään Mestarien Liigassa. Juve eteni viime vuonna finaaliin asti, jossa Barcelona lopulta kairasi voiton. Nyt ensimmäinen pudostuspeli kierros saattaa olla liian kova pala purtavaksi.

Keskiviikon Champions Leaguen ottelut ovat PSV-Atletico ja Dynamo Kiev – Man City. Nämä molemmat näkyvät Viasatilta. Keskiviikkoon voi valita myös Eurosportilta koripalloa kun Euro Cupin pudotuspelit rullaavat. Sasu Salinin Cran Canaria lähtee vierasotteluun ranskalaisen Limogesin kotiluolaan.

Jokerit pelaavat toisen kotiottelunsa tiistaina Torpedoa vastaan. Kaksi kotitappiota putkeen tarkoittaisi jo kriisiä, joten voitto olisi hyvä hakea. Torstaina joukkueet kohtaavat Venäjällä kello 18.00 alkavassa lähetyksessä. Peli alkaa kello 18.30.

Perjantaina on luvassa ainakin huippukorista kun tällä kertaa Euroliiga-parketeilla Petteri Koposen Khimki yrittää saada pisteitä niskan päällä olevasta paikallisvastustaja TsSka:sta. Joukkueet ovat kohtailleet niin Venäjän liigassa kuin Cupissakin, eikä Khimki ole onnistunut hetkeen Moskovan ykkösten kaadossa.

Perjantaille ohjelmaan voi myös painaa Gdynia Openin kun snooker-kiertueen rekat saapuvat Puolaan. Robin Hull on mukana ja toivottavasti pääsee TV-pöydälle jo ensimmäisillä kierroksilla.

Viikonlopun annista nostetaan esille Valioliiga. Lauantaina ja sunnuntaina on luvassa tärkeitä otteluita. Erityisesti lauantaina Leicester pyrkii palaamaan voittojen tielle kun vastaan asettuu kotimatsissa Norwich. Sunnuntaina iltaottelussa vastakkain ovat ManU ja Arsenal.

YLE näyttää lauantaina palloilulajeista Korisliigan ottelun Salon Vilpas – KTP ja sunnuntaina lentopalloa matsin Tiikerit – Hurrikaani -merkeissä.

Eiköhän tästäkin hiihtolomasta selvitä urheilun avulla!

URHEILUKALENTERI