Yle: Hiihtoliitto on pahoissa vaikeuksissa – mäkihypyn ja yhdistetyn valmentajille kerrottiin ikäviä uutisia

Suomen mäkiviikko mäkihyppy / Pallomeri.net

Talousvaikeuksissa rypevä Hiihtoliitto joutui kertomaan karuja uutisia mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueille, joiden toiminta on uhattuna.

Yle uutisoi, että pahoista talousvaikeuksista kärsivä Hiihtoliitto on ilmoittanut mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueiden työntekijöille, ettei jatkosopimusten tekeminen ole taloudellisista syistä mahdollista.

Ylen haltuunsa saamassa viestissä kehotettiin myös tekemään suunnitelmia ja järjestelyjä toimeentulon turvaamiseksi. Viestissä vakuutetaan, että toiminta jatkuu ensi kaudella, mutta työsopimusten uusimisen ajankohdasta ei ole vielä tässä kohtaa tietoa.

Mainos alkaa:

Viestin kirjoittaja on Hiihtoliiton varapuheenjohtaja ja mäki-yhdistetyn edustaja Lauri Kettunen, ja allekirjoittajina ovat myös Mika Kojonkoski, Tony Kilponen, Riina Valto ja Niina Meis.

Koska lähes kaikkien toimijoiden työsopimuksen määräaikaisuus päättyi tähän kauteen, ei Hiihtoliitto pysty kesällä tarjoamaan urheilijoille maajoukkuevetoista harjoitustoimintaa.

– Mäkihyppy on laji, jota ei harjoitella ilman, että valmentaja on tornissa. Samoin lajiin liittyvä menestykselle välttämätön välinekehitystyö tehdään tyypillisesti kesällä ja syksyllä, Kettunen kommentoi Ylelle.

Valmentajia, joita asia koskee, on viisi. Lisäksi joukkueissa on muita toimihenkilöitä erilaisissa tehtävissä.

Tsekkaa myös: HS: Kempeleen kiri antoi hyvin kyseenalaista mainostilaa – seuran sivuilla kannustettiin nuoria ottamaan pikavippejä