Hiihdon MM-kisoissa todellinen dopingpommi – poliisi pidättänyt viisi hiihtäjää

Hiihdon MM-kisoissa todellinen dopingpommi – poliisi pidättänyt viisi hiihtäjää

Hiihdon MM-kisoissa nähtiin keskiviikkona todella ikävä tapahtuma, kun poliisi pidätti viisi hiihtäjää epäiltynä dopingista.

Itävallan poliisi on tehnyt laajan dopingratsian Seefeldissä, minkä seurauksena peräti viisi urheilijaa on pidätetty. Yksi pidätetyistä jäi kiinni niin sanotusti rysän päältä, sillä miehen kädessä oli verensiirtovälineet kiinnioton hetkellä.

Poliisi ei ole vahvistanut pidätettyjä hiihtäjiä, mutta itävaltalais- ja virolaislehtien mukaan viranomaisten hallussa ovat Itävallan Max Hauke ja Dominik Baldauf, Viron Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv sekä Kazakstanin Aleksei Poltoranin.

Näistä varsinkin Poltoranin on erittäin kova tekijä, sillä kazakstanilainen on voittanut uransa aikana kaksi MM-mitalia. Tililtä löytyy myös muun muassa 12 maailmancupin osakilpailun voittoa.

Kaikki urheilijat puuttuivat myös lähtöviivalta keskiviikkona, kun MM-kisojen ohjelmassa oli miesten 15 kilometrin kilpailu.

Itävallan poliisin mukaan taustalta löytyy rikollisryhmä, joka olisi pyörittänyt dopingverkostoa viiden vuoden ajan. Kotietsintöjä tehtiin sekä Saksassa että Itävallassa ja kiinniotettuja on yhteensä yhdeksän. Vielä ei ole tietoa siitä, että kuinka laajaksi tutkinta muodostuu.

On jopa mahdollista, että dopingverkostoon on sotkeutunut myös muita urheilijoita kuin hiihtäjiä.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut