HIFK antoi valmentajalle monoa jo kolmen pelin jälkeen – ”Emme ole seura, jossa tekisimme suinpäin jotain”

Tor Thodesen HIFK / Pallomeri.net

Veikkausliigassa nähtiin kauden ensimmäiset valmentajapotkut vain kolmen kierroksen jälkeen, kun HIFK tiedotti erottaneensa Tor Thodesenin.

Veikkausliigaa ehdittiin pelata vain kolme kierrosta, kun Helsingin IFK päätyi vaihtamaan valmentajaa. HIFK on voittanut vain yhden kolmesta pelistään, joten Tor Thodesen sai kenkää ja joukkuetta valmentavat jatkossa Teemu Kankkunen ja Mike Keeney. HIFK tiedotti asiasta maanantaiaamuna.

Urheilujohtaja Mika Lönnström sanoo Helsingin Sanomille kertoneensa Thodesenille, että on kiitollinen viime vuonna tehdystä työstä.

– Mutta ajatus on kehittyä koko ajan. Pitää reagoida, jos on tilanne, että ei kehitytä, Lönnström linjaa.

Mainos alkaa

Tällä kaudella tavoitteet eivät enää täyttyneet Thodesenin johdolla. Veikkausliiga-kautta edelsi heikosti sujunut Suomen cup. Kahdeksasta kilpaottelustaan HIFK on voittanut vain RoPS:ia vastaan pelatun sarjaottelun.

– Oli selkeät etapit ja tavoite, mitä pitää saavuttaa. Jos saa yhden pisteen per ottelu, silloin tappelee tippumisesta. Se on selkeää matematiikkaa, Lönnström toteaa.

HIFK on tällä hetkellä kiinalaisomistuksessa ja suurin omistaja on Lucas Jin Changin sijoitusyhtiö 51 prosentin osuudella. Omistajilta tulevaa painetta ratkaisuun ei Lönnströmin mukaan ole tullut. Hän muistuttaa, että operatiivisen johdon pitää olla valmis toimimaan.

– Emme ole seura, jossa tekisimme suinpäin jotain, Lönnström lataa.

Thodesen kommentoi potkujaan Facebook-sivuillaan ja kiitti ajastaan Helsingissä erityisesti HIFK:n kannattajia. Norjalaisella oli pari valittua sanaa HIFK:n seurajohdolle, mutta hän myönsi, että joukkueen alkukauden tulokset eivät ole olleet riittävän hyviä.

– Otin tietoisen riskin, kun tein viime syksyllä jatkosopimuksen toisesta vuodesta, sillä minulle tehtiin vuosi sitten selväksi, että minun pitää saada jatkuvasti kaikki irti tästä joukkueesta säilyttääkseni työpaikkani. Tämä johtamistyyli on luonut työympäristön, johon en usko ja jota en tule kaipaamaan, Thodesen kirjoitti.

– Vaikka meillä on nyt kaksi pistettä enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna, se pitää paikkaansa, että suorituksemme kahdessa ensimmäisessä kotipelissä eivät ole vastanneet sitä vaatimustasoa, jonka olemme itsellemme asettaneet. Siksi tämän päivän päätös ei tullut minulle yllätyksenä, hän jatkoi.

Tsekka myös: Video: FC Kiffenin Rasmus Ruismäen volttirajaheitot sykähdyttivät Tapiolassa


Joukkueet: