Liigassa erikoinen sekaannus – HIFK saapui myöhässä ottelun päätöserään

TPS.-HIFK 5. puolivälierä / Pallomeri.net

Liigan puolivälieräottelussa nähtiin hämmentävä tilanne, kun TPS ja tuomaristo joutuivat odottelemaan myöhässä erään saapunutta HIFK:n joukkuetta.

TPS ja HIFK iskivät yhteen puolivälieräsarjansa viidennessä kohtaamisessa ja ennen ottelun kolmannen erän alkua nähtiin hyvin harvinaislaatuinen tilanne.

Erätaukokello eteni vääjäämättömästi kohti nollaa, mutta vierasjoukkuetta ei näkynyt missään. TPS:n pelaajat olivat jo valmiina aloitukseen, kun päätuomari Riku Brander puhalsi pilliinsä antaakseen merkin vierasjoukkueelle.

Pillinvihellys meni kuuroille korville, joten linjatuomari Joona Elonen kipitti kopille ilmoittamaan, että erä olisi alkamassa. Erä saatiinkin pikavauhtia käyntiin, kun tuomaristo komensi HIFK:lta vain viisi ensimmäistä pelaajaa jäälle ja kiekko lyötiin peliin.

Tuomaristo antoi armon käydä oikeudesta eikä tuominnut tilanteesta rangaistusta, vaikka sääntökirjan mukaan niin olisi kuulunut toimia. Helsingin Sanomien otteluraportissa HIFK:n päävalmentajan sijaisena toimiva Samuel Tilkanen kertoi, että TPS:n kotihallin vieraskopin kello oli mennyt pimeäksi ja siksi joukkueelle tuli kiire erän alkuun.

TPS voitti ottelun lopulta maalein 2-1 ja johtaa sarjaa otteluvoitoin 3-2.

HIFK saapuu myöhässä 5. puolivälieräottelun päätöserään:

Katso myös: Jesse Puljujärvi päätti kuivan kautensa – kiskoi kiekon kylmänviileästi yläpeltiin


Joukkueet: