HIFK:n puolustus sähelsi oikein olan takaa – VPS rankaisi ja sinetöi helsinkiläisten putoamisen Veikkausliigasta

HIFK sekoilua

HIFK:n surkea kausi sai osuvan päätöksen, kun Vaasan Palloseura painoi urakalla turpaan ja kaikki alkoi helsinkiläisten omista virheistä.

Helsingin IFK:n Veikkausliiga-kausi oli yhtä suurta tragikoomista sirkusta, jonka vääjäämättömänä seurauksena näytti pitkään olevan sarjasta putoaminen. Tämä sinetöityi sunnuntaina Vaasassa, kun paikallinen palloseura painoi Stadin Kingejä kärsään rumasti maalein 4-0.

HIFK ei kaikesta päätellen kyennyt sulkemaan pois ajatusta todennäköisestä kohtalostaan, sillä pakka sekosi jo ensi minuuteilla aivan totaalisesti. IFK:n puolustus mörhöili aivan uskomattomalla tavalla oman rangaistusalueensa sisällä ja sen ulkopuolella. Tämän ansiosta VPS sai aivan ilmaisen avausmaalin jo 3. minuutilla, kun Jesper Engström pääsi painamaan irtopallon käytännössä tyhjään pussiin.

Kauden alussa joukkueen valmentajaksi pestattu Mika-Matti Paatelainen oli luonnollisesti hyvin pettynyt ottelun päätyttyä.

– Täytyy sanoa, että kolme ensimmäistä maalia olivat täysin lahjoja. Tätä on tapahtunut koko ajan, ja se on todella turhauttavaa. Asioihin tartutaan ja asioista puhutaan, mutta samat ongelmat jatkuvat, Paatelainen sanoi Suomen Tietotoimistolle.

Paatelainen paljasti myös, ettei jatka joukkueen päävalmentajana Ykkösessä, vaikka alun perin sopimuksen pituudeksi oli sovittu 2+1 vuotta.

– Olemme seurajohdon kanssa keskustelleet jatkosta. Alun perin mieli oli molemmin puolin, että haluamme jatkaa ja rakentaa. Asiaa mietittyäni ehkä näin on kuitenkin parempi, Paatelainen valotti asiaa STT:lle.

HIFK putosi Veikkausliigasta hävittyään VPS:lle ja ottelun avausmaali oli kerrassaan karmaisevaa suorittamista joukkueen puolustukselta:

Katso myös: Teemu Pukki jatkoi mainiota virettä – iski voittomaalin Norwichille


Joukkueet: