HIFK luovuttaa ensi viikon ottelun Kärppiä vastaan – ”Emme voi vaarantaa pelaajiemme terveyttä”

Liigan pudotuspelit HIFK liiga koronatartunta - pallomeri.net

HIFK:n terveet pelaajat ovat palanneet takaisin harjoituksiin, mutta joukkuetta ei nähdä kaukalossa ensi viikolla Kärppiä vastaan, vaan helsinkiläiset luovuttivat ottelun.

Helsingin IFK:n joukkueessa oli sairastuneita lukuisia, jonka johdosta seura teki kovan päätöksen. Ensi viikon tiistaiksi merkattu ottelu Kärppiä vastaan ei toteudu, koska helsinkiläiset ilmoittivat luovuttavansa kamppailun.

– HIFK:n lääkärin tämän hetken arvion mukaan saamme riittävän määrän pelaajia takaisin kokoonpanoon ensi viikon lopulla. Emme voi vaarantaa pelaajiemme terveyttä ja siksi emme pysty osallistumaan ensi tiistain otteluun, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen seuran tiedotteessa.

Mainos alkaa

Ottelun siirtäminen tai peruminen ei ole mahdollista, sillä Liigan poikkeussäännöissä määritellään, että mikäli joukkue ei pysty osallistumaan otteluun karanteeniajan jälkeen, niin joukkueen on luovutettava ottelu. Luovuttanut joukkue määrätään häviämään ottelu numeroin 1-0 ja sarjapisteet jaetaan tuloksen mukaan. Näin ollen Kärpät kuittaa matsista kolme pistettä.

– Tämä on todella valitettava tilanne, mutta meidän on toimittava yhteisesti sovittujen sääntöjen mukaisesti eikä ottelua voida siirtää tai perua. Pelaajien terveys on kuitenkin aina etusijalla, kommentoi Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä tiedotteessa.


Joukkueet: ,