HIFK vastaa saamaansa kritiikkiin kieltäydyttyään ottelusiirrosta – ”Emme voi perua pelejä siksi, että joku on saattanut altistua”

KuPS-HIFK Veikkausliga 2020 / Pallomeri.net

Veikkausliigassa saatiin aikaan pienimuotoinen myrsky, kun HIFK kieltäytyi KuPS:n pyytämästä ottelusiirrosta.

Torstai-iltana pelatun KuPS-HIFK -ottelun jälkeen nousi kohu, kun Savon Sanomat uutisoi, että HIFK:n joukkueessa olisi korontartunta tai että joukkue olisi vähintäänkin altistinut tautia kantaneelle henkilölle.

HIFK julkaisi perjantaiaamuna tiedotteen oikoakseen tiedot. Seuran mukaan lehden tiedot pohjautuivat pelkkiin huhuihin.

– HIFK:n työntekijä on keskiviikkona saanut positiivisen covid-testin, eli hänellä on covid-tauti. Tartuntatautilääkärien perusteellisessa selvityksessä on kuitenkin todettu, että kyseinen henkilö ei ole altistanut HIFK:n joukkuetta taudille. Covid-positiivinen henkilö on ollut noin viikon verran karanteenissa. Lisäksi toimiston henkilökuntaa ja henkilön lähipiiriä on asetettu karanteeniin. Yksi pelaaja on jo aikaisemmin mennyt karanteeniin altistumisen takia, eikä ole tavannut joukkuetta altistumisensa jälkeen, tiedotteessa todetaan.

Mainos alkaa

– Otamme covid-tapaukset tosissamme. Veikkausliigassa on tällä hetkellä erittäin tiukka otteluohjelma ja tapauksia, joissa joukkue tai sen pelaajia oikeasti altistuu taudille, tulee todennäköisesti tulevaisuudessa. Meillä on HIFK:ssa tiukka protokolla, jossa joukkue pysyy erillään muusta seurasta. Emme kuitenkaan voi pysäyttää sarjaa jokaisen sivuepäilyn takia, seuran tiedotteessa linjataan.

Tämä oli myös viittaus KuPS:n pyrkimykseen siirtää ottelu, johon HIFK ei suostunut. Iltalehden haastattelema HIFK:n toimitusjohtaja Christoffer Perret pitää KuPS:n reaktiota kohtuuttomana. Hänen mukaansa ainoa vaihtoehto on sulkea koko Veikkausliiga, jos yksikin altistumisepäily johtaa otteluiden perumiseen.

– KuPS halusi tehdä tästä ison jutun. He pelkäsivät ennen kuin saatiin selvitettyä, ettei kyseinen henkilö ole altistanut joukkuetta. Emme voi mennä muulla kuin lääkärin arviolla. Jos KuPSilla on parempaa tietoa, niin sitten on. Altistuminen on altistuminen. Helsingissä koronatilanne on mikä on. Jokainen bussissa ollut on saattanut altistua. Emme voi perua pelejä siksi, että joku on saattanut altistua. Meillä on iso organisaatio ja satoja työntekijöitä Helsingissä, jossa virus jyllää. Jos kaikki helsinkiläiset ovat spitaalisia, niin sitten ovat, Perret puhkuu.

Tsekkaa myös: Video: KuPS-tähti Urho Nissilä laukoi mykistävän vapaapotkun – Ei jättänyt veskarille mitään


Joukkueet: ,