HIFK ja TPS turvautuivat koviin toimenpiteisiin – molempien organisaatiot palkkaleikkuriin

HIFK ja TPS turvautuivat koviin toimenpiteisiin – molempien organisaatiot palkkaleikkuriin

Liigan suunnalta kuului päivän mittaan kovia uutisia, kun sarjan rikkaimpiin seuroihin kuuluvat HIFK ja TPS tiedottivat leikkaavansa palkkoja.

Koroavirus on iskenyt kovaa myös Liigaan, vaikka parasta aikaa olisikin menossa kesätauko. Tästä osoituksena perjantaina saatiin kuulla ensin, että TPS on leikannut koko palkkoja koko urheilutoimen osalta aivan liigajoukkueen huoltoa myöten. Muutamaa tuntia myöhemmin saman uutisen kertoi HIFK, jonka palkkaleikkuriin kuului myös toimiston väki. TPS on tehnyt omat sopeuttamistoimensa toimiston osalta jo aiemmin irtisanomisin ja lomautuksin.

– Kun aloitimme asioista keskustelemisen, vallitsi palkkaleikkauksen ympärillä selkeä ymmärrys ja halu kantaa vastuuta myös joukkueen osalta. Seura on tiukassa tilanteessa ja halusimme kantaa oman vastuumme. Nyt, kun asioista on päästy sopimukseen, on aika keskittyä entistä tiukemmin uuteen kauteen ja uudenlaisen TPS:n rakennustyöhön, toteaa TPS-kapteeni Lauri Korpikoski seuran tiedotteessa.

HIFK kertoo omassa tiedotteessaan, että ratkaisu oli välttämätön, jotta seura saisi pidettyä koronakriisin taloudelliset vaikutukset mahdollisimman pieninä ja turvattua seuran toiminnan syksyyn asti.

– Koko suomalainen urheilu tarvitsee nyt kaiken mahdollisen tuen kannattajilta ja yhteistyökumppaneilta, että selviämme näiden aikojen yli. Meidän on itse joustettava ja toimittava tehokkaasti, ja samaan aikaan valmistauduttava normaaliin tapaan ensi kauteen. Kausikorttimyynti on alkanut ja pelaajien omatoiminen harjoittelu on täydessä vauhdissa, sanoo HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen seuran tiedotteessa.

Lue myös: Leijonien valmennusryhmään pieni muutos – Ari-Pekka Selin korvaa Antti Pennasen

Jaa tämä:

Joukkueet: ,

Aiheeseen liittyvät julkaisut