Helsinki yllätti tiedotteellaan – HIFK:n jättiprojekti Garden Helsingin rakennustyöt voivat alkaa jo ensi vuonna

HIFK Liigaan Kanadan Suomen U18 MM-kisat TUTO IIHF Jääkiekko Pelaajayhdistys Kanadan NHL Pelaajayhdistyksen
Kuva: Getty Images

Helsingin kaupunki tiedottaa, että HIFK:n jättiprojektin Garden Helsingin rakentaminen saattaa alkaa jo vuonna 2025.

Ikuisuusprojektin maineen saanut HIFK:n junailema Garden Helsinki -hanke, tai Helsinki Garden, kuten hanke alun perin tunnettiin, on sittenkin toteutumassa. Helsingin kaupunki näet tiedotti, että projektin rakentaminen saattaa alkaa jo ensi vuonna.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että Helsinki ja Garden Helsinki -hanke ovat päässeet neuvottelutulokseen kiinteistökaupasta. Areenatontti on nyt myyty ja esisopimus tarkoittaa kaupungin mukaan sitoutumista myöhempään kiinteistökauppaan.

Mainos alkaa:

Hankkeella on ollut rahoitusongelmia, mistä syystä se on myöhästynyt jo monta kertaa.

– Parhaassa tapauksessa Garden Helsingin uudisrakentaminen voidaan aloittaa jo ensi vuonna. Tällöin avajaisia päästäisiin viettämään vuonna 2029, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Helsinki on ollut huolissaan siitä, että suuret tapahtumat karkaavat jatkossakin Tampereelle, minne taannoin valmistunut Nokia-areena onkin niitä houkutellut. Garden Helsinki toisi Helsingille merkittävän edun tapahtumamarkkinoilla.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Helsingin kaupungin näkemyksellisyyteen hankkeen osalta. Hyvä yhteistyö ja neuvoteltu esisopimus luovat edellytykset hankkeessa onnistumiseen haasteellisista markkinaolosuhteista huolimatta. Garden Helsinki luo parhaan mahdollisen alustan kansallisille ja kansainvälisille tapahtumatoimijoille ja tuottaa vuosittain vähintään 1,5 miljoonalle kävijälle erittäin vetovoimaisia tapahtumia, Projekti GH Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Kilpimaa arvioi tiedotteessa.

Garden Helsingin olisi tarkoitus nousta Taka-Töölöön Helsingin jäähallin viereen. Vanha jäähalli, eli tuttavallisemmin Nordis, olisi tarkoitus myydä hankkeelle ja siitä tehtäisiin myös pienempi tapahtuma-areena. Itse Gardeniin olisi tarkoitus rakentaa 15 000-19 000 katsojaa vetävä areena, missä HIFK pelaisi jatkossa kotiottelunsa.

Tsekkaa myös: IS: Hurja uutispommi – Raimo Helminen on siirtymässä SaiPan päävalmentajaksi


Joukkueet: