Hermeksen pelaaja sai neljän ottelun pelikiellon rumasta tempusta – vastustaja mursi niskansa

Hermeksen Eemeli Ylitalo pelikielto

Mestiksessä tuomittiin neljän ottelun pelikielto Hermeksen Eemeli Ylitalolle, joka kolasi KOOVEE-pelurin selästä laitaan.

Hermes hävisi lauantain Mestis-kierroksella kotonaan KOOVEE:lle jatkoajalla maalein 7-6 ja maalijuhlien lisäksi ottelu poiki kurinpidolle töitä. Kyseessä oli kolmannen erän alussa nähty tilanne, jonka seurauksena Hermeksen Eemeli Ylitalo ajettiin pelistä ulos.

Ylitalo sortui rumaan temppuun, kun hän työnsi KOOVEE:n Jakub Kosin selästä laitaan. Kos lensi todella ilkeästi pää edellä kaukalonlaitaa päin ja loukkaantui pahasti. Kos jäi taklauksen jälkeen jäähän makaamaan ja häntä hoidettiin pitkään jäällä ennen siirtämistä ambulanssiin ja sairaalaan. Jääkiekkosivusto Jatkoajan mukaan Kosilta murtui tilanteessa niska ja tilanteessa oli myös halvaantumisriski oli suuri. Kosin toipumisaikataulusta saati uran jatkumisesta ei ole toistaiseksi mitään tietoa.

Mainos alkaa:

Ylitalo sai Mestiksen kurinpidolta neljän ottelun pelikiellon.

– Taklausta itsessään ei voida pitää kovana. Kuitenkin on selvää, että kontakti kohdistuu haavoittuvassa asemassa olevaan vastustajaa selkään aiheuttaen tämän voimakkaan ja vaarallisen iskeytymisen pää/hartia edellä laitaa vasten. Koska taklattu pelaaja ei käännä selkäänsä juuri ennen taklausta siten, etteikö taklaava pelaaja ehtisi reagoida siihen, on kyseessä selästä taklaaminen ja siten rangaistava teko. Kurinpitoryhmä katsoo, että taklaavalla pelaajalla on lähtökohtaisesti aina vastuu siitä, että kontaktit suoritetaan sääntöjen sallimissa rajoissa. Tässä tapauksessa taklaavan pelaajan voidaan katsoa laiminlyöneen kyseisen huolellisuusvelvoitteen. Ottaen huomioon taklatun pelaajan varsin vaarallinen iskeytyminen laitaa vasten, katsoo kurinpitoryhmä teon vaarantaneen siinä määrin piittaamattomasti vastustajaa, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa huomioon sen, että kontakti kohdistuu varsin haavoittuvassa asennossa olevaan pelaajaan, joka on selvästi irti laidasta. Edelleen asian arvioinnissa tulee huomioida taklatun pelaajan loukkaantuminen, Mestiksen kurinpitopäätöksessä perusteltiin.

Hermeksen Eemeli Ylitalo sai neljän ottelun pelikiellon tästä taklauksesta:

Katso myös: Cale Makar kahvitti vastustajat ja heitti herkkutarjoilun – Artturi Lehkonen painoi laatan aivan yläpesään


Joukkueet: