Henrik Stenson avasi upeasti kohti kymmentä miljoonaa dollaria

Kun kyseessä on raha, ovat ruotsalaiset yleensä melko tarkkoja siitä. Henrik Stenson kerkesi vajoamaan taloudellisesti erittäin pohjalle kovista ansioista huolimatta, mutta vuoden 2013 FedEx Cupin voitto toi miehen mukavasti pinnalle. Stenson lähti liikkeelle uuteen 10 miljoonan jahtiin todella kuumalla kierroksella Tour Championshipissa.

Stenson hävisi jonkinsorttiseen pyramidihuijaukseen miljoonia euroja ja pitkään kartutettu omaisuus oli hetkessä poissa. Nyt Stensonilla menee oikein hyvin ja hän tulee voittamaan FedExCupin varmasti mikäli voittaa kauden päättävän turnauksen. Vastaavanlainen tilanne oli myös vuonna 2014 European Tourin puolella kun Stenson oli rahalistan voitossa kiinni ilman yhtään voittoa – silloin hän voitti näytöstyyliin Dubain finaalin ja myös European Tourin ykkösvaltikan.

Avauskierroksella Stenson ei lyönyt kertaakaan draiverillaan. Pelkkiä puukolmosia tiiltä tarkati nakuttanut Stenson hyötyi väyläosumista, joita East Laken kentällä tosiaan tarvitaan. Loistava rautapelaaja loi itselleen laadukkaita paikkoja ja käyttikin niitä loistavalla prosentilla. Tulos 63 (-7) olisi voinut olla parempikin, sillä takaysi meni vain -1.

Toinen oma suosikki Paul Casey on kisassa toisena kahden lyönnin päässä. Rory McIlroy ja Zach Johnson jakavat kolmannen sijan tuloksessa -4 ja kolmen lyönnin päässä.

Vaikuttaa vahvasti siltä, ettei tässä kisassa ole turisteilla asiaa kärkeen. Paul Caseyta joutuu tässä seurueessa luonnehtimaan turistiksi, sillä hän lähti viikkoon vasta sijalta 22 FedEx -rankingissa.  Tilanne on se, että jos Stenson tai Zach Johnson voittaa, on käytännössä varmaa, että myös FedEx Cup menee näihin osoitteisiin. Johnson on rankingin kuudes, joten hänen voitollaan tämä ei olisi vielä täysin saletti.

Jordan Spieth ja Jason Day eivät olleet parhaimmillaan avauskierroksella. Siitä huolimatta Spieth jakaa viidettä sijaa tuloksella -2 ja Day sijaa 11 lyöntiä heikompana.

Voittajavetoon on vaikea löytää äärimmäisen mielenkiintoista kandidaattia. Zach Johnsonin kerroin 13 avauskierroksen jälkeen on kuitenkin tarttumisen arvoinen pienellä panoksella. Mies todentotta osaa lyödä palloa väylälle, joka on menetymisen avainsana East Lakessa. Lisäksi hän on pelannut tuloksen 60 kyseisellä kentällä.