Video: Susijengi varmisti EM-paikkansa – Henrik Dettmann esiintyi lehdistötilaisuudessa uskomattoman lapsellisesti

Henrik Dettmann Susijengi / Pallomeri.net

Susijengi kaatoi Sveitsin elintärkeässä pelissä, mutta silti päävalmentaja Henrik Dettmann päätti käyttäytyä naurettavasti ottelun jälkeen.

Suomen miesten koripallomaajoukkue, tuttavallisemmin Susijengi, kaatoi perjantaina Sveitsin pistein 92–84 ja varmisti myöhemmin illalla paikkansa vuoden 2022 EM-kisoissa, kun Serbia hoiti oman osuutensa ja kukisti Georgian 92–66.

Päävalmentaja Henrik Dettmann ei kuitenkaan ollut voitokkaan ottelun jälkeen juttutuulella. Hän toki saapui ottelun lehdistötilaisuuteen vastaamaan median lähettämiin kysymyksiin, mutta päätti toimia tutuksi käyneellä tavalla ja protestoida järjestelyjä hyvin lapsellisella käytöksellä.

– Mitä mieltä olit joukkueen puolustuspelistä kolmella neljänneksellä, lehdistötilaisuuden vetänyt nainen kysyi englanniksi.

– Minun pitää miettiä sitä, Dettmann vastasi englanniksi.

Haastattelija oli siirtymässä seuraavaan kysymykseen, kun taustalla ollut henkilö kysyi suomeksi Suomen mediasta. Tällöin Dettmann tuohtui.

– Joo, no Suomen media…jos mä saan vastata suomeksi ilman naamaria, niin mä vastaan. Suomen media voi soittaa mulle, niin vastaan sitten ihan oikeasti, hän tiuskaisi suomeksi.

Haastattelija ei ilmeisesti ymmärtänyt Dettmannin edellistä kommenttia, vaan jatkoi eteenpäin ja kysyi tähtitakamies Petteri Koposen suuresta roolista ottelun loppuhetkillä.

– Todella hienoa saada hänet takaisin, Dettmann kertoi lyhytsanaisesti.

Tämän jälkeen Dettmann näytti leikkivän tyhmää ja väitti ettei ymmärtänyt kysymyksiä tai sitten hän jatkoi yhden lauseen vastauspolitiikkaansa kunnes pääsi pois ”piinapenkistä”.

Henrik Dettmann esiintyy ala-arvoisesti ottelun lehdistötilaisuudessa:

Katso myös: Video: USKOMATONTA! – Helmarit EM-kisoihin viimeisten sekuntien maalilla


Joukkueet: