Ruotsalaislegendat Henrik ja Daniel Sedin lopettavat uransa tähän kauteen

Daniel Sedin Henrik Sedin

Vancouver Canucksin ruotsalaislegendat Henrik ja Daniel Sedin jysäyttivät melkoisen uutispommin maanantaille, sillä kaksikon NHL-urat päättyvät tähän kauteen.

Ruotsalaiskaksoset ovat pelanneet NHL:ssä yhteensä täysin uskomattomat 2630 ottelua. Miehet ovatkin pelanneet koko uransa ajan samassa joukkueessa ja nousseet todellisiksi NHL-legendoiksi.

Siinä, missä Daniel Sedin on tehnyt urallaan 1038 NHL-pistettä, niin Henrik Sedin on summannut 1068 tehopistettä. Myös kuluneella kaudella on syntynyt mukavat pisteet, vaikka Vancouver Canucks on sukeltanut rajusti.

Ruotsalaiskaksikko julkaisi lopettamisestaan koskettavan kirjeen, jossa miehet kehuivat estottomasti Canucksin organisaatiota.

– Olemme olleet osa Canucksin perhettä yhteensä 18 vuoden ajan ja se on ollut paras ajanjakso elämässämme. Nyt on kuitenkin aika keskittyä perheeseen ja aikaan jääkiekon jälkeen. On aika auttaa kotitöissä joka ilta. On aika osallistua jokaisiin synttärijuhliin. On aika olla kotona illallisella joka ilta, Sedinit toteavat kirjeessään.

– Kuten olemme aikaisemmin todenneet, niin Vancouverista on tullut koti. Tämä on meidän perheemme koti. Aiomme olla osa tätä yhteisöä myös lopettamisen jälkeen. Vancouver on antanut meille niin paljon ja olemme yrittäneet antaa kaiken takaisin. Se ei tule muuttumaan, Sedinien kirjeessä kerrotaan.