Video: Helmarit kaatoi Skotlannin Hollywood-tyyliin – Amanda Rantanen pääsi 95. minuutilla läpiajoon ja viimeisteli naamallaan

Amanda Rantanen Helmarit Suomi / Pallomeri.net

Naisten jalkapallomaajoukkue otti aimo askeleen kohti EM-kisoja voittamalla Skotlannin. Voittomaalin teki Amanda Rantanen naamallaan.

Joskus maalista tulee jalkapallossa välittömästi klassikkokamaa. Niin kävi 1986 Diego Maradonan ”Jumalan kädelle” ja niin tulee, ainakin suomalaisvinkkelistä katsottuna, käymään naisten maajoukkueen Skotlanti-ottelun voittomaalille.

Lohkon ennakkosuosikkina karsintoihin lähtenyt Skotlanti oli pakkovoiton edessä, kun taas Helmareille voitto tarkoitti pääsyä vähintään jatkokarsintaan. Skotlanti painoi päälle hirmuisesti etenkin ottelun lopussa ja 0-0-tasapeli näytti Suomen urhoollisen taistelun jälkeen todennäköisimmältä lopputulokselta.

Sitten ottelun lisäajalla kentälle otettiin viimeisenä vaihtopelaajana maajoukkuedebytantti Amanda Rantanen. Helmarit pysäytti 95. minuutilla jälleen skottien vyöryn ja tuulennopea Rantanen haistoi tilaisuuden, sai erinomaisen syötön Emmi Alaselta ja karkasi läpiajoon.

Seuraavaksi tapahtui jotain niin uskomatonta, että se todennäköisesti olisi naurettu ulos Hollywood-elokuvan käsikirjoituspalaverista aivan liian utopistisena ideana. Mutta tiistai-iltana Edinburghissa, siitä tuli totisinta totta.

Rantasen sijoitus osui päin vastaan syöksynyttä maalivahti Lee Alexanderia, mutta pallo kimmahti maalivahdista voimalla takaisin kohti Rantasta, lävähti häntä kivuliaasti keskelle namaa ja jatkoi siitä matkaansa aina tyhjänä ammottaneen maalin perukoille.

Rantanen näytti olevan ymmärrettävästi tuskissaan heti maalin jälkeen, kun muu joukkue saapui sitä hänen kanssaan juhlimaan. Kipu tosin hellitti nopeasti, sillä ottelun erotuomari puhalsi pelin päättyneeksi ja näin Skotlanti pullahti ulos taistelusta EM-paikoista.

Suomi johtaa lohkoa, mutta on tasapisteissä Portugalin kanssa, kun karsintoja on jäljellä kaksi kierrosta. Lohkon voitto ratkaistaan käytännössä seuraavassa pelissä, sillä näillä näkymin helmikuussa pelattavassa pelissä Suomi kohtaa juuri Portugalin. Viimeisellä kierroksella Suomi saa vastaansan Kyproksen.

Amanda Rantanen tekee voittomaalin 95. minuutilla naamallaan:

Rantanen kertaa maaliaan pelin jälkeisessä haastattelussa:

Katso myös: Video: Neftchi-pelaaja veti tuomarin kung fu -potkulla kylmäksi – ottelu päättyi täydelliseen kaaokseen


Joukkueet: