Uskomaton suoritus! 13-vuotias suomalainen lunasti paikan Pariisin olympialaisiin

Pariisin
Kuva: Getty Images

13-vuotias Heili Sirviö lunasti torstaina Unkarin Budapestissä paikan Pariisin olympialaisiin, kun hän oli skeittauksen park-kisan kahdeksas.

Unkarin Budapestissä käytiin torstaina ensimmäinen olympialaisten karsintakilpailu parkissa. Sirviö sijoittui upeasti 8. sijalle, joka tarkoittaa sitä, että hän selvisi 16 parhaan joukkoon kisassa. Tämä puolestaan varmisti sen, että Sirviö ei voi enää pudota rankingissa kisapaikkojen ulkopuolelle, sillä 22 urheilijaa pääsee kussakin rullalautalajissa olympialaisiin.

– Olympiapaikkaan oikeuttava rankingsijoitus tulee olemaan Heilillä nyt riittävä, mutta virallisesti ranking vahvistetaan vasta sunnuntaina olympialaisiin pääsevien julkistusseremoniassa, kun kilpailun lopulliset tulokset ovat tiedossa, Sirviön valmentaja Jussi Korhonen kertoo IS:lle.

Mainos alkaa:

Olympialaiset tulevatkin olemaan todella historialliset, sillä Sirviöstä tulee Suomen kaikkien aikojen nuorin olympialaisiin osallistunut urheilija. Aikaisempi ennätys oli uimari Noora Laukkasen nimissä. Laukkanen osallistui Pekingin vuoden 2008 olympialaisiin 15 vuoden ja 192 päivän ikäisenä. Sirviön paikka varmistuu, kun olympiakomitea nimeää seuraavan kerran urheilijoita mukaan tapahtumaan. Seuraavat valinnat julkistetaan 1. heinäkuuta.

Pariisin olympialaisten ohjelma pitää nyt mukanaan toista kertaa skeittauksen, sillä laji nousi mukaan ensimmäistä kertaa vuoden 2021 Tokion olympialaisiin.


Pelaajat: