IL: Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen antoi yllättävän lausunnon – käynnisti puheet Euroopan ammattilaisliigasta

Heikki Hiltunen

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen väläyttää mahdollisuutta sille, että Liiga olisi mukana ajamassa Euroopan huippuliigan perustamista.

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen antoi Iltalehdelle haastattelun Liigan avaustilaisuudessa ja nosti esille aika ajoin keskusteltavaksi tulleen vision eurooppalaisen ammattilaisliigan.

Yllättävän Hiltusen lausunnosta tekee se, että hän näkee eurooppalaisen ammattilaisliigan olevan jopa lajin tulevaisuuden kannalta niin tärkeä, että Liigan kannattaisi lähteä sitä ajamaan.

– Jossain vaiheessa puhuttiin, että Liiga on kasvattajasarja. Emme halua olla kasvattajasarja vaan eurooppalainen huippusarja. Siihen liittyy muuttunut tilanne, jossa KHL on vajonnut omiin syövereihinsä. Myöskään Champions Hockey League ei ole tällä hetkellä ihan parhaassa hapessa. Liiga pystyy laajentamaan itseään tavallaan isommaksi kuin se tällä hetkellä on, Hiltunen sanoi.

Hiltunen näkee, että suurin uhka eurokiekolle tulee rapakon takaa.

– Näen potentiaalin siinä, että Liiga voisi olla yksi katalysaattori mietittäessä, miten Eurooppaan syntyy huippuammattilaisliiga vastavoimana NHL:n tulemiselle Eurooppaan, Hiltunen lataa.

Ajatus Euroopan laajuisesta ammattiliigasta ei siis ole missään tapauksessa uusi. Ensimmäisiä kertoja asioista puhuttu kolmisenkymmentä vuotta sitten, mutta nyt Hiltunen on tosissaan ajatuksen suhteen.

– Siinä olisi polku suomalaisille ihan huippuseuroille, jos ei jopa kaikille seuroille siirtyä pelaamaan Euroopan laajuisesta mestaruudesta.

Mahdollisia malleja on useita. Yhdessä muutama kärkijoukkue kustakin Euroopan huippuliigasta irtautuisi pelaamaan omaa sarjaansa. Toisessa kaikki liigat yhdessä KHL:ää lukuun ottamatta muodostaisivat Euroopan liigan. Aikatauluun, koska moinen voisi olla mahdollista, ei Hiltunen ottanut kantaa.

Tsekkaa myös: Yle: Veikkausliigan toimitusjohtaja paljastaa, ettei Suomessa ole mahdollista antaa porttikieltoja stadioneille