IL: “Hartwall Arena” on menossa kaupaksi – uusi ostaja maksaa hurjan hinnan

Jokerit Hartwall Mika Anttonen
Kuva: Getty Images

Aikaisemmin Hartwall Arenana tunnetun Ilmalassa sijaitseva monitoimiareenan myynti on liikahtanut isosti eteenpäin. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Viimeiset päivät mediassa on vauhkottu Jokereiden tulevaisuudesta, sillä helsinkiläisseura ympärillä on salaperäinen verho. Teemu Selänteen ryhmittymä ilmoitti päättäneensä neuvottelut seuran hankinnasta, minkä jälkeen Jokerit ry ilmoitti myyneensä oikeudet logoon ja nimeen toiselle yhtiölle, jonka omistajista ei ole vielä mitään tietoa. Se on varmaa, että Jokerit ry on yksi taustayhtiön omistajista, mutta muita sijoittajia on toistaiseksi vain voitu arvailla.

Nyt salaperäisyyden syyt alkavat kenties selviämään, sillä Iltalehti uutisoi, että Helsinki-halli eli Hartwall Arena olisi vaihtamassa omistajia. Monitoimiareenan kohtaloa on mietitty pitkään, koska venäläisomistajien takia halli on ollut täysin käyttämättömänä.

Pakotteiden vuoksi kaupantekoa on pidetty mahdottomana, sillä se vaatisi nykyisiltä omistajilta suostumuksen myyntiin ja kaupassa liikkuvat rahat joutuisivat sulkutilille. Näin ollen venäläisomistajat saisivat rahansa vasta pakotteiden päätyttyä eikä kukaan tiedä, koska tämä ajankohta koittaa.

Iltalehden lähteen mukaan ratkaisu saatetaan saada jo lähiaikoina.

– Asia saattaa ratketa vielä elokuussa. Sen piti itse asiassa jo ratketa, sanoo eräs taho IL:lle.

Iltalehden tietojen mukaan kauppahinta asettuu 50 miljoonan euron tietämille, joten hinta tulee olemaan hurja.

Nähtäväksi jää, että tuleeko uudet omistajat olemaan mukana myös Jokereiden omistajapohjassa. Helsinki-hallia on pidetty melkein ainoana mahdollisuutena Jokereiden Liiga-paluulle, joten hallin ja Jokereiden myynti samoihin aikoihin viitanee siihen, että kyseessä on ainakin jossakin määrin samoja tahoja.


Joukkueet: